Υλικά

για τους κεφτέδες
1 κρεμμύδι
80 γρ. ψωμί για τοστ
2 κ.σ. δυόσμο
1 κ.σ. αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ρίγανη
2 αυγά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα
800 γρ. σπορέλαιο, για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Τρίβουμε στον ίδιο τρίφτη και το ψωμί και το βάζουμε στο ίδιο μπολ με το κρεμμύδι.
Στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά προσθέτουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, τα αυγά, το ελαιόλαδο και τον κιμά. Πλάθουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ιδανικά, καλύπτουμε με μία μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, διαφορετικά πλάθουμε κατευθείαν 30-40 κεφτεδάκια.
Περνάμε τα κεφτεδάκια από το αλεύρι και τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο για σε δόσεις για 3-4 λεπτά την κάθε δόση.
Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Κόβουμε μία λεπτή φραντζόλα ψωμιου στη μέση φροντίζοντας να μην κόψουμε και τις δύο άκρες.
Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τις μεταφέρουμε στην καυτή γκριλιέρα.
Ψήνουμε 1-2 λεπτά και από τις δύο πλευρές για να πάρουν χρώμα.
Απλώνουμε το τζατζίκι βάζουμε τα κεφτεδάκια, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σερβίρουμε.