Σφολιάτα με κρέμα βανίλιας

Αυτή η σφολιάτα με κρέμα βανίλιας είναι ένα γλυκό που θα σας ξετρελάνει από την πρώτη μπουκιά! Η τραγανή σφολιάτα αγκαλιάζει μια βελούδινη κρέμα βανίλιας, δημιουργώντας ένα ακαταμάχητο συνδυασμό γεύσεων και υφών.

Τι μου άρεσε:

  • Η σφολιάτα ήταν ψημένη στην εντέλεια, χρυσαφένια και τραγανή.
  • Η κρέμα βανίλιας ήταν πλούσια, γευστική και αρωματική.
  • Η ισορροπία μεταξύ γλυκιάς και αλμυρής γεύσης ήταν τέλεια.
  • Η σφολιάτα ήταν εύκολη στην κοπή και στο σερβίρισμα.
  • Η παρουσίαση ήταν όμορφη και δελεαστική.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε φρέσκα φρούτα ή σιρόπι σοκολάτας για επιπλέον γεύση.
  • Μπορείτε να πασπαλίσετε την σφολιάτα με άχνη ζάχαρη ή κανέλα.
  • Μπορείτε να σερβίρετε την σφολιάτα με παγωτό βανίλιας ή σαντιγί.

Συνολικά:

Η σφολιάτα με κρέμα βανίλιας είναι ένα εύκολο, νόστιμο και εντυπωσιακό γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!

Υλικά:

2 συσκευασίες σφολιάτας των 275 γραμμαρίων το καθένα

Για την κρέμα:
Μισό λίτρο γάλα
2 αυγα
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 κγ αλεύρι
Βανίλια
Βούτυρο
Ένας κρόκος για άλειμμα και αμύγδαλα

Εκτέλεση

Πρώτα φτιάχνω την κρέμα και την αφήνω να κρυώσει.
Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το γάλα σε μέτρια φωτιά. Μην το αφήσετε να βράσει.
Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα για να μην σβολιάσει.
Ρίξτε σιγά σιγά το ζεστό γάλα στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς.
Μεταφέρετε το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα και προσθέστε τη βανιλίνη.
Σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, μαγειρέψτε την κρέμα μέχρι να πήξει.
Αποσύρετε την κρέμα από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.
Αφήστε την κρέμα να κρυώσει, σκεπάζοντάς την με μεμβράνη τροφίμων να εφάπτεται στην επιφάνειά της.

Μετά βάζω το ένα φύλλο σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, απλώνω την κρέμα, βάζω την άλλη κρούστα από πάνω.
Κόβουμε σε ορθογώνια και τρυπάμε με ένα πιρούνι.
Αλείφουμε με τον κρόκο και πασπαλίζουμε με αμύγδαλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να γίνουν.
Αν θέλουμε, αφού κρυώσουν, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κρέμες με σφολιάτα

τουλουμπίκια

Αν σας αρέσουν τα κέικ με κρέμα, σας προτείνω να φτιάξετε αυτές τις λαχταριστές κρέμες με σφολιάτα.

Απαραίτητα προϊόντα:

400 γρ σφολιάτα
600 ml φρέσκο γάλα
1 κούπα ζάχαρη
1 ανθος αραβοσιτου βανίλια
150 ml κρύο νερό
2 κρόκοι αυγών
50 γρ βούτυρο

Εκτέλεση:

Η αποψυγμένη σφολιάτα κόβεται σε τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα.
Τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στα 180 γρ. για 15 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και κόβουμε οριζόντια σε δύο μέρη
Η κρέμα παρασκευάζεται ανακατεύοντας το γάλα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα.
Το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας και αφού πάρει βράση ρίχνουμε μέσα το ανθος αραβοσίτου διαλυμένο στο νερό και τους χτυπημένους
κρόκους αυγών.
Βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
Αφού κρυώσει η κρέμα, τα ψημένα και κομμένα κομμάτια της σφολιάτας γεμίζουν με την κρέμα.
Το κάτω μέρος καλύπτεται άφθονα με κρέμα και καλύπτεται με το καπάκι.
Απλώνουμε από πάνω μια λεπτή στρώση κρέμας και πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με τρίμμα ψημένης σφολιάτας.

Καλή όρεξη!

H συνταγή είναι από το kulinarensvqtsgeri.blogspot.com

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γλυκό μιλφέιγ

Γλυκό μιλφέιγ

Υλικά:

1 φυτική σαντιγύ(στη πράσινη συσκευασία)500ml.
4 κρέμες στιγμής με γεύση βανίλιας(άνθος αραβοσίτου).
1,200 γρ.γάλα.
3 πακέτα σφολιατίνια
Άχνη λίγη.

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτυπάμε τη φυτική σαντιγί για λίγο.
Σε άλλο χτυπάμε το γάλα με τις κρέμες.
Ενώνουμε τις κρέμες,τις χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
(Ταψί μεσαίο η τάπερ).
Τοποθετούμε τα σφολιατίνια το ένα δίπλα στο άλλο,κάνουμε μια σειρά.
Απλώνουμε το μισή κρέμα.
Βάζουμε μια δεύτερη σειρά σφολιατίνια,και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα(κάνουμε δύο στρώσεις δηλαδή).
Τα σφολιατίνια που μένουν τα τρίβουμε και τα πασπαλίζουμε από πάνω.
Τέλος πασπαλίζουμε και λίγο άχνη.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: ελενη τσιουκανη

Προηγούμενο άρθροΧρυσαφένια Πίτα Τηγανιού με Χόρτα και Φέτα
Επόμενο άρθροΚαραμελωμένα πανσετάκια με ρυζάκι: Μια γαστριμαργική απόλαυση