Κέικ Κανέλας

Συστατικά:

Για το μείγμα:
1 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 αυγα
2 φλιτζάνια βουτυρόγαλα ή 2 φλιτζάνια γάλα συν 2 κουταλιές της σούπας ξύδι ή χυμό λεμονιού
4 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
Μείγμα κανέλας / ζάχαρης:
2/3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

Πως να το φτιαξεις:

Είναι μια γρήγορη συνταγή που είναι εύκολο να φτιαχτεί και είναι υγρό και νόστιμο !!… οπότε για να προετοιμάσετε αυτήν τη συνταγή θα πρέπει πρώτα να χτυπήσετε μαζί βούτυρο, δύο φλιτζάνια ζάχαρη και επίσης αυγά. Στη συνέχεια, πρέπει να προσθέσετε γάλα, αλεύρι και επίσης μαγειρική σόδα.

Δεύτερο βήμα: Τώρα μετά από όλη αυτή τη δουλειά, πρέπει να βάλετε το μισό μειγμα σε 2 βουτυρωμένες φόρμες (1/4 σε κάθε φόρμα).
Τρίτο Βήμα : Σε αυτό το βήμα, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πάρετε ένα ξεχωριστό μπολ και ένα χτυπητηρι, και να ανακατέψετε 2/3 κουπας ζάχαρη & κανέλα. Αφού ολοκληρώσετε την ανάμιξη, θα πρέπει να πασπαλίζετε τα 3/4 του μείγματος κανέλας πάνω από την μισο μείγμα σε κάθε ταψί.
Τέταρτο Βήμα : Τέλος, Τώρα πρέπει να προσθέσετε το υπόλοιπο μείγμα στα ταψάκια και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα κανέλας. Χρησιμοποιείτε ένα μαχαίρι για να το ανακατέψτε μέσα στο μειγμα . Τέλος ψήστε 180 βαθμούς μεταξύ 45 έως 50 λεπτών. Στη συνέχεια, πριν αφαιρέσετε από το ταψί αφήστε να κρυώσει περίπου 20 λεπτά.

Πηγή συνταγής: Just a pinch

Προηγούμενο άρθροΗ πιο δροσερή λεμονόπιτα με βελούδινη σαντιγί
Επόμενο άρθροΓιουβαρελάκια σε κρεμώδη σάλτσα αυγολέμονο