Το σιαμάλι είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που λιώνει στο στόμα σου. Η απαλή υφή του σιμιγδαλιού, το άρωμα της μαστίχας και η γλυκιά επίγευση του σιροπιού δημιουργούν έναν μοναδικό συνδυασμό που σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές

Υλικά

1 1/2 ποτήρι γιαούρτι
1 κουταλάκι σόδα
3 ποτήρια σιμιγδάλι
1/2 κουταλάκι μπέικιγκ πάουντερ
3/4 ποτηριού ζάχαρη

1/2 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη μαζί με 1 κουταλάκι ζάχαρη (μετράτε τη μαστίχα πριν την κοπανίσετε)
1/3 ποτηριού λάδι
λίγα αμύγδαλα ασπρισμένα, στραγγισμένα και ανοιγμένα στη μέση

Για το σιρόπι
2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι νερό
2-3 κομμάτια κανέλα
8-10 γαρίφαλα

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε πρώτα το σιρόπι: βάζετε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και τα γαρίφαλα και τα ανακατεύετε. Κατόπιν το βάζετε στη φωτιά και αφού κοχλάσει για 5 λεπτά το κατεβάζετε και το αφήνετε για να κρυώσει (το σιρόπι πρέπει να είναι καλά δεμένο).

Στη συνέχεια ρίχνετε σε δοχείο το γιαούρτι με τη σόδα και τα ανακατεύετε. Μόλις το γιαούρτι φουσκώσει από τη σό δα, προσθέτετε συγχρόνως όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα αμύγδαλα). Αρχίζετε και τα ζυμώνετε με το χέρι μέχρι να ενωθούν καλά. Έπειτα αφήνετε το μίγμα στο δοχείο για 1 1/2-2 ώρες. Στο διάστημα αυτό το ανακατεύετε 1-2 φορές (με κουτάλι, αν θέλετε). Κατόπιν παίρνετε ένα τετράγωνο πυρεξ και το λαδώνετε ελαφρά. Βάζετε το μίγμα και το απλώνετε με το χέρι σας για να απλωθεί ομοιόμορφα. Το χαράζετε με μαχαίρι σε τετράγωνα κομμάτια. Τοποθετείτε στο κέντρο κάθε κομματιού μισό αμύγδαλο.

Ψήνετε το γλύκισμα σε μέτριο και ήδη προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Στη συν νέχεια το βγάζετε από το φούρνο, το κόβετε μέχρι κάτω στα σημεία που είναι χαραγμένο και το περιχύνετε με το σιρόπι. (Αφαιρείτε πρώτα από το σιρόπι την κανέλα και τα γαρίφαλα).

Τέλος το ξαναβάζετε στο φούρνο για 1 λεπτό Το βγάζετε και το αφήνετε για να τραβήξει το σιρόπι του και να κρυώσει καλά.