Σιμιγδαλένια κρεμούλα!!!!!
Γεύση: Η σιμιγδαλένια κρεμούλα έχει μια υπέροχη, βελούδινη υφή και μια λεπτή, γλυκιά γεύση που θυμίζει σιμιγδάλι. Η προσθήκη κανέλας, βανίλιας ή ξύσμα λεμονιού μπορεί να ενισχύσει το άρωμα και τη γεύση.
Υφή: Η κρεμούλα πρέπει να είναι λεία και κρεμώδης, χωρίς σβόλους. Η σωστή πυκνότητα είναι σημαντική: ούτε πολύ πηχτή, ούτε πολύ ρευστή.
Ποικιλία: Η κρεμούλα μπορεί να σερβιριστεί σκέτη ή με διάφορα toppings, όπως κανέλα, ζάχαρη άχνη, σιρόπι σοκολάτας, μέλι, ξηρούς καρπούς ή φρούτα.
Ευκολία: Η σιμιγδαλένια κρεμούλα είναι ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό που μπορεί να φτιάξει κανείς με απλά υλικά που υπάρχουν συνήθως στο σπίτι.
Θρεπτική αξία: Η κρεμούλα αποτελεί μια θρεπτική επιλογή, καθώς περιέχει γάλα, σιμιγδάλι και ζάχαρη. Μπορεί να εμπλουτιστεί με ξηρούς καρπούς ή φρούτα για επιπλέον θρεπτικά συστατικά.
Συνολικά: Η σιμιγδαλένια κρεμούλα είναι ένα νόστιμο, εύκολο και θρεπτικό γλυκό που ταιριάζει για κάθε περίσταση.
Προτάσεις:
- Για μια πιο υγιεινή εκδοχή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα χαμηλών λιπαρών ή φυτικό γάλα.
- Μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού για μια πιο δροσερή γεύση.
- Για μια πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγη κρέμα γάλακτος ή σοκολάτα κουβερτούρα.
- Η κρεμούλα μπορεί να σερβιριστεί ζεστή ή κρύα.
Υλικά
4 κούπες γάλα
8 κ. σ σιμιγδάλι ψιλό
2 βανίλιες
2-3 κ.σ γεμάτη μέλι
Εκτέλεση
Σε κατσαρολάκι βάζω το γάλα να ζεσταθεί και στη συνέχεια προσθέτω το σιμιγδάλι και το μέλι. Ανακατεύω με σύρμα να μη σβολιάσει ( όπως λένε κ στο χωριό μου). Όταν αρχίζει να πήζει αποσύρω από την φωτιά κ προσθέτω την βανίλια και 1 κ.σ βούτυρο.
Πασπαλίζω με μπόλικη κανελίτσα κ απολαμβάνω!!!!!!!
Διαχρονική και πεντανόστιμη. Είναι επίσης ένα πολύ θρεπτικό γεύμα για τα παιδιά 🤩