Σιροπιαστά κρουσανάκια με μαρμελάδα

Υπέροχα Σιροπιστά κρουσανάκια με μαρμελάδα, όσο περισσότερο μένουν στο σιρόπι τόσο πιο μαλακά γίνονται.

Υλικά

αυγά – 2 τεμάχια.
λάδι – 200 ml
φρέσκο γάλα – 300 ml
ξηρή μαγιά – 7 g
ζάχαρη – 100 g
βανίλια – 1 τεμ.
αλεύρι – 700 g
μαρμελάδα – 1 βάζο (δαμάσκηνα) για τη γέμιση

Σιρόπι
ζάχαρη – 200 g
νερό – 300 ml
λεμόνι – 1-2 φέτες

Εκτέλεση

Διαλύστε τη μαγιά στο ζεστό φρέσκο γάλα και τη ζάχαρη.
Κοσκινίστε το αλεύρι και προσθέστε μια πρέζα αλάτι, τα χτυπημένα αυγά, το λάδι και τη διαλυμένη μαγιά και ζάχαρη και ζυμώστε τη ζύμη.
Αφήνετε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να διπλασιάσει τον όγκο της, τυλιγμένη με μεμβράνη. Στη συνέχεια, χωρίζουμε σε 5 ίσα μέρη,
τα οποία πλάθουμε σε μπάλες.

Ανοίγετε κάθε μπάλα και τη χωρίζετε σε 8 τριγωνικά κομμάτια, στην φαρδια μερια βάζετε 1 κγ μαρμελαδα και τυλίγετε.
Τοποθετείτε τα κρουασανακια σε ένα ταψί λαδωμένο με λίγο μειγμα λαδι και βουτυρο και τα αφήνετε για 20 λεπτά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι τα ψωμάκια να ροδίσουν ελαφρά.

Όσο ψήνονται τα κρουασανακια, βάζετε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και τις φέτες λεμονιού και βράζετε το σιρόπι για 5 λεπτά μετά
τον βρασμό.
Βουτήξτε για λίγο τα ζεστά κρουσανακια στο ζεστό σιρόπι από όλες τις πλευρές και τοποθετήστε τα σε κατάλληλο πιάτο

Υπέροχα μίνι κρουσανακια, όσο περισσότερο στέκονται τόσο πιο μαλακά γίνονται.
Τα σιροπιαστά μαλακά κρουσανακια είναι έτοιμα.

Вкусотийки ОТ БАБА МИМА

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κρουσανάκια με μαρμελάδα 😋👍

Κρουσανάκια με μαρμελάδα

Η ζύμη δεν χρειάζεται να περιμένετε μέχρι να φουσκώσει, μπορείτε να ξεκινήσετε το ψήσιμο αμέσως μετά το ζύμωμα. Πολύ εύκολο και γρήγορο.

✅ Υλικά:

1 πακέτο (200 g) βούτυρο
3 φλιτζάνια αλεύρι
2 αυγα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
10 γρ. ξηρή μαγιά
μαρμελάδα ή άλλη γεμιση σύμφωνα με το γούστο σας.

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Έτσι τα κορυασανακια θα γίνουν υπέροχα. Ρίχνουμε τη ξερή μαγιά στο αλεύρι και ανακατεύουμε.
Σε ένα χοντρό τρίφτη τρίψτε το βούτυρο απευθείας στο μπολ με το αλεύρι. Τώρα χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να τρίψετε το αλεύρι με βούτυρο μέχρι να γίνει ψίχα.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και ρίχνουμε τη μάζα των αυγών στην έτοιμη ζύμη, ζυμώνουμε.

Η έτοιμη ζύμη μπορεί να μείνει λίγο, για 10-15 λεπτά, ώστε να «συνέλθει». Στη συνέχεια απλώστε ένα μέρος της ζύμης σε κύκλο, αλείψτε με μαρμελάδα ή οποιαδήποτε γεμιση της επιλογής σας αφήνοντας τις άκρες στεγνές και κόψτε σε τριγωνα όπως θέλετε.
Τώρα τυλίγουμε τα ρολά και τα βάζουμε σε ένα αλευρωμένο ταψί.
Μπορείτε επίσης να κόψετε πρώτα τη ζύμη σε τριγωνα και στη συνέχεια να αλείψετε το καθένα με μαρμελάδα.
Εξαρτάται από τη συνοχή της μαρμελάδας και τις προτιμήσεις σας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Καλή Απόλαυση