Σιροπιαστό ινδοκάρυδο

Tο σιροπιαστό ινδοκάρυδο είναι ένα κλασικό ελληνικό γλυκό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Είναι φτιαγμένο από ένα αφράτο, μαλακό μίγμα ινδοκάρυδου, ζάχαρης, βουτύρου και αυγών, το οποίο στη συνέχεια σιροπιάζεται σε ένα σιρόπι που έχει αρωματιστεί με βανίλια και πορτοκάλι.

Το σιροπιαστό ινδοκάρυδο είναι ένα γλυκό που μπορεί να σερβιριστεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Είναι ιδανικό για επιδόρπιο, αλλά μπορεί επίσης να καταναλωθεί ως γλυκό ή ακόμα και ως πρωινό. Είναι ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό που μπορείτε να φτιάξετε και στο σπίτι.

Υλικά

250 γρ.Φλώρα η βιτάμ
250 γρ.ινδικη καρύδα
2 ποτήρια αλεύρι γ.ο.χ
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
6 αυγά
1 ποτήρι γάλα
3 κ.γ.μπεικιν παουντερ
1βανιλια
ξύσμα λεμονιού
Σιρόπι
2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

Βράζουμε σε σιγανή φωτιά το σιρόπι για 5-7 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Χτυπάμε το Φλώρα με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και ρίχνουμε σιγά σιγά τους κρόκους.
Το αλεύρι-ινδοκαρυδο-μπέικον- βσνιλια- ξύσμα λεμονιού,ανακατεύουμε σε μπολ και ρίχνουμε στο μείγμα μας ,σιγά σιγά με το γάλα.
Ανακατεύουμε καλά και μετά ρίχνουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε σιγά με μια μαρίζ, για να μη ξεφουσκώνει το μείγμα.
Ρίχνουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 35×25 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170β η εκεί που ψήνεται το κέικ για 50- 60 λεπτά. Δοκιμάζεται με ξύλινο καλαμάκι ,να βγαίνει στεγνό.
Σιροπιάζεται μόλις το βγάλετε από το φούρνο….κρύο σιρόπι και ζεστό γλυκό!

Σιροπιαστό ινδοκάρυδο

Καλή επιτυχία αν το φτιάξετε!!!

Μερικά μυστικά για να φτιάξετε το τέλειο σιροπιαστό ινδοκάρυδο

  • Χρησιμοποιήστε φρέσκο ινδοκάρυδο. Το ινδοκάρυδο είναι ένα βασικό συστατικό του γλυκού, οπότε είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε φρέσκο και ποιοτικό ινδοκάρυδο για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
  • Μην παρακάνετε με τη ζάχαρη. Το σιρόπιασμα είναι αυτό που δίνει στο γλυκό τη γλυκύτητά του, οπότε δεν χρειάζεται να προσθέσετε πολλή ζάχαρη στο μίγμα.
  • Αφήστε το γλυκό να κρυώσει τελείως πριν το σιροπιάσετε. Αυτό θα βοηθήσει το σιρόπι να απορροφηθεί πιο εύκολα και να μην μουλιάσει το γλυκό.

H Εκτέλεση είναι της κας Λίτσα Σκαρμούτσου-Βαλαβάνη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ρεβάνι Πολίτικο με ινδοκάρυδο και παγωτο του κουταλιού με κεράσι

Ρεβάνι Πολίτικο με ινδοκάρυδο

Υλικα

1 κουπα βουτυρο μαλακο
1 1/2 ποτηρι ζαχαρη
1 κουπα γαλα
6 αυγα
1 ποτηρι σιμιγδαλι ψιλο
2 ποτηρια ινδικη καρυδα
1 ποτηρι αλευρι
2 κουτ γλυκου μπεικιν παουντερ

Για το σιροπι
3 ποτηρια νερο
2 1/2 ποτηρια ζαχαρη

Για το παγωτο
500 ml κρεμα γαλακτος
1 κουπα γιαουρτι στραγγιστο 10%
150 γρ ζάχαρη άχνη

Για το γλυκο κουταλιου
1 κιλο ζαχαρη
1 κιλο κερασια χωρις τα κουκουτσια τους

Εκτέλεση

Βραζουμε για 4′ το σιροπι κ το αφηνουμε να κρυωσει καλα. ΚΡΥΟ ΣΙΡΟΠΙ-ΖΕΣΤΟ ΓΛΥΚΟ.
Χτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο με τη ζαχαρη καλα. Προσθετουμε ενα ενα τα αυγα. Μετα το γαλα κ στη συνεχεια ολα τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλευρι στο οποιο εχουμε ριξει το μπεικιν. Εγω εβαλα σε 30αρα αποσπωμενη φορμα βουτυρωμενη. Μπορειτε κ σε πυρεξ. Ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 στις αντιστασεις στη μεση του φουρνου για μια ωρα. Μολις βγει το γλυκο το σιροπιαζουμε αμεσως με το κρυο σιροπι.

Για το παγωτο
Σε ένα μπωλ χτυπησα την κρεμα γαλακτος με το γιαουρτι στραγγιστο 10% και μία κούπα γλυκο του κουταλιου κερασι.

Για το γλυκο κουταλιου
1 κιλο ζαχαρη κ 1 κιλο κερασια χωρις τα κουκουτσια τους. Τα εβαλα σε κατσαρολα τα αφησα λιγο να βγαλουν τα υγρα τους κ τα εβρασα στο τελος εριξα χυμο λεμονιου.

Καλη επιτυχια!!!😍😍

Προηγούμενο άρθροΓεμιστά με Γαρίδες και Καστανό Ρύζι: Όνειρο γεύσης σε Ντομάτα
Επόμενο άρθροΤούρτα Κεράσι με σοκολάτα