Η σκορδομακαρονάδα είναι ένα απλό αλλά γευστικό πιάτο που βασίζεται σε λίγα, καλά επιλεγμένα υλικά. Είναι ένα πιάτο που μπορείτε να ετοιμάσετε γρήγορα και εύκολα, ιδανικό για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα.

Η Συνταγή είναι του κου Γιώργος Λαλούσης

Υλικά:

1 πακέτο μακαρόνια λιγκουίνι
2σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
4 κσ. πελτέ ντομάτας
1/2 βαζάκι ντομάτα Κον κασέ
2 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
1/2 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
λίγο αλάτι, πιπέρι
2 πρέζες ρίγανη ή θρούμπι
3- 4 κόκκους μπαχάρι
3 πρέζες δυόσμο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κούπα νερό από τα μακαρόνια

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Στραγγίζουμε, τα αφήνουμε στην άκρη αλλά πριν έχουμε κρατήσει μια κούπα από το νερό που έβρασαν.
Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε το σκόρδο σε πολύ μικρά κομματάκια κομμένο.

Αφήνουμε να πάρει χρυσό χρώμα στο λάδι για 30 sec έως 1min.
Προσθέτουμε τον πελτέ, το 1/2 βαζάκι ντομάτα Κον κασέ και τις 2 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε στη βάση της κατσαρόλας για 2 με 3 min.

Προσθέτουμε το νερό που έχουμε κρατήσει από τα μακαρόνια, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι 1 πρέζα ρίγανη ή θρούμπι, το μπαχάρι.
Βράζουμε για 10 min περίπου σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Μόλις δέσει αφαιρούμε τους κόκκους από το μπαχάρι
Ρίχνουμε τα μακαρόνια μόλις αρχίσει να δένει η σάλτσα, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Λίγο πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρουμε με ένα κλωνάρι μαϊντανού.