Σνίτσελ με κιμά

Αυτό το πιάτο συνδυάζει την τραγανή κρούστα του σνίτσελ με τη ζουμερή νοστιμιά του κιμά, δημιουργώντας μια γαστριμαργική εμπειρία που θα σας ενθουσιάσει!

Τι μου άρεσε:

  • Η κρούστα ήταν τέλεια: χρυσαφένια, τραγανή και πλούσια σε γεύση.
  • Ο κιμάς ήταν ζουμερός και γευστικός, με τα μπαχαρικά να δένουν αρμονικά.
  • Η συνοδεία με πατάτες και σαλατα ντομάτας ήταν ιδανική.
  • Η συνταγή ήταν εύκολη στην εκτέλεση και το αποτέλεσμα εντυπωσιακό.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε τριμμένο τυρί στο μείγμα του κιμά για ακόμα πιο πλούσια γεύση.
  • Για μια πιο ελαφριά εκδοχή, μπορείτε να ψήσετε τα σνίτσελ στο φούρνο αντί να τα τηγανίσετε.
  • Μπορείτε να σερβίρετε τα σνίτσελ με σαλάτα ή ρύζι πιλάφι.

Συνοψίζοντας:

Το σνίτσελ με κιμά είναι ένα νόστιμο και εύκολο πιάτο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Δοκιμάστε το και σίγουρα θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας!

Βαθμολογία: 5/5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Υλικά:

800 γραμμάρια κιμά
1 αυγό
1 μικρή πατάτα
1 μικρό κρεμμύδι
2 κ.σ. Γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
2-3 κ.σ. αλεύρι (τριμμένη φρυγανιά)
Κύμινο
πιπέρι
αλάτι

για το ψήσιμο:
3 αυγά
αλεύρι
Λάδι τηγανίσματος

Παρασκευή:

Βάζουμε τον κιμά σε ένα βαθύ μπολ. Τρίψτε πατάτες και κρεμμύδια προσθέστε το αυγό, το γιαούρτι με σόδα (που έχει προηγουμένως φουσκώσει σε αυτό) και όλα τα άλλα προϊόντα.
Πλάθετε τα σνίτσελ παίρνοντας κιμά, λίγο περισσότερο από ό, τι φτιάχνετε μπιφτέκια και πατάτε ανάμεσα τις παλάμες σας.

Πλάστε τα σνίτσελ τόσο παχύ όσο το μικρό σας δάχτυλο.
Ρολαρετε με αλεύρι ή τριμμένη φρυγανιά
Σπαστε τα αυγά σε ένα μπολ. Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί, βουτάμε το αλευρωμένο σνίτσελ στα αυγά και τηγανίζουμε.

Τα σέρβιρα με τηγανητές πατάτες, ντομάτες και αγγούρια.