To Σοφιγάδο της νόνας

Υλικά

2 ½ κιλά μιλιορι-κατσίκι χρονιάρικο (προτιμούμε να είναι θηλυκό γιατί σίγουρα δεν θα μυρίζει), η τράγιο μπούτι, η μοσχάρι, η πουλιά-κυνήγι
2 μεγάλα κρεμμύδια
πιπέρι, αλάτι, 7 πρόκες γαρίφαλο, 7 μπαχάρια, 1 ξυλάκι κανέλα
1 κιλό πατάτες
2 ½ κούπες ελαιόλαδο
1 ποτήρι του κρασιού, κρασί
1 κουτάλια της σούπας ντομάτα πελτέ (η μισό κιλό περίπου ντομάτες ξεφλουδισμένες σε πολτό)

Εκτέλεση

Τηγανίζουμε το κρέας αφού το έχουμε κόψη σε κομμάτια και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με λίγο λάδι και ρίχνουμε μέσα το κρέας και το σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το πιπέρι, το αλάτι την κανέλα, τα γαρίφαλα και το μπαχάρι και την ντομάτα πελτέ και το υπόλοιπο λάδι, σκεπάζουμε το κρέας μέσα στη κατσαρόλα με νερό και το αφήνουμε να βράσει, περίπου 1:30 ώρα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις πατάτες αφού πρώτα τις έχουμε κόψη, και το αφήνουμε στη φωτιά για περίπου μισή ώρα και, το βλέπουμε το φαγητό ώστε να μείνει με τη σάλτσα του.
Και σερβίρουμε!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ, Σάμη Κεφαλονιάς

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σοφιγάδο

Σοφιγάδο

Ένα Κεφαλλονίτικο «σοφιγάδο».  Φαγητό νόστιμο και γευστικότατο! Αρκεί λίγη ώρα για να το δημιουργήσετε!

Υλικά

1-½  κιλό μοσχάρι ψαχνό για κοκκινιστό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά (προαιρετικά)
2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη, η 1 κονσέρβα ντοματάκι ψιλοκομμένο
1  κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
½ φλιτζάνι κρασί
αλάτι
πιπέρι
κόκκους μπαχάρι
πρόκες γαρύφαλλου

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρέας με το ελαιόλαδο ώσπου να πάρει χρώμα.
Μόλις ροδίσει το κρέας προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. Όταν τσιγαριστούν, τα σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να βράσουν για κανένα 5λεπτο και ρίχνουμε τη ντομάτα,  τον πελτέ ντομάτας, το πιπέρι, το γαρύφαλλο και το μπαχάρι. Προσθέτουμε αρκετό νερό για να βράσει.
Καθώς βράζει αν δούμε ότι θέλει κι άλλο νερό προσθέτουμε ζεστό νερό από τον βραστήρα. Στο τέλος ρίχνουμε και το αλάτι.

Σερβίρουμε με μακαρόνια, ρύζι, ή τηγανιτές πατάτες.

ΠΗΓΗ: cheftelemachus.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονίτικο Τηγανόψωμο
Επόμενο άρθροΚέικ σοκολάτας με κρέμα καραμελέ