Σοκολατάκια μανταρινάτα

Γευστικά,νόστιμα,εύκολα και γρήγορα,

Υλικά:

8 μανταρίνια,
300γρ.ασπρισμένο αμύγδαλο,
350γρ.ζάχαρη άχνη,
100γρ τριμμένη φρυγανιά περίπου,
500γρ.κουβερτούρα σοκολάτα περίπου,
κομματάκια ασπρισμένα αμύγδαλα για στόλισμα
χαρτάκια για τα σοκολατάκια μας(40 περίπου, ανάλογα το μέγεθος).

Εκτέλεση:

Αλέθουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ. Βράζουμε τις φλούδες των μανταρινιών ώσπου να λιώνουν με το πηρούνι (μισή ώρα περίπου).Τ’ανακατεύουμε όλα μαζί και τα πλάθουμε μπαλάκια, βρέχοντας τα χέρια μας. Σε μπαιν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και βουτάμε μέσα με 2 πηρούνια τα σοκολατάκια και ένα ένα τα απλώνουμε πάνω σε αλουμινόχαρτο να στεγνώσουν. Τους βάζουμε πάνω από ασπρισμένο αμύγδαλο και όταν στεγνώσουν, τα βάζουμε στα χαρτάκια.
Καλή επιτυχία !!!

H συνταγή ανεβηκε από την κα Tasia Soulioti Efstathiou στις Ρεας γευσεις!

Προηγούμενο άρθροΤούρτα κορμός…θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας!
Επόμενο άρθροΥπέροχη μεσογειακή σαλάτα. Πολύ νόστιμη και γιορτινή!