Μελωμένα τραγανά μελομακάρονα με σοκολάτα

Υλικά

1 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
μισό ποτήρι ζάχαρη
μισό ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 και μισό περίπου φαρίν απ
125 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
125 γρ.κουβερτούρα λευκή 200 γραμμάρια κουβερτούρα

Σιρόπι

2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
μία κουταλιά μέλι
χυμό από μισό λεμόνι
1 βανίλια
πορτοκάλι φλούδα

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό ,και τη φλούδα πορτοκαλιού.
Μόλις πάρει βράση, σε 5 λεπτά σβήνουμε το σιρόπι. Προσθέτουμε το μέλι, το λεμόνι,τη βανίλια.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Το σιρόπι το θέλουμε χλιαρό.
Σ σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα ,τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τα μπαχαρικά, το μπέικιν και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά ενώ ταυτόχρονα ζυμώνουμε.Θέλουμε μία ζύμη μαλακή και απαλή που να μην κολλάει στα χέρια.

Πλάθουμε πολύ μικρά τα μελομακάρονα περίπου 25 γραμμάρια το κάθε κομμάτι και τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 180° βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις για 15 με 20 λεπτά.
Μόλις βγάλουμε τα μελομακάρονα από το φούρνο ρίχνουμε λίγα λίγα στο σιρόπι και τα μελώνουμε.
Τα τοποθετούμε σε πιατέλα.
Λιώνουμε σε μπεν-μαρί την καθεμία κουβερτούρα ξεχωριστά και βουτάμε τα μελομακάρονα μας μέσα ένα ένα!!!

Γίνονται φανταστικά!!!

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΚαριόκες με καρύδι και πορτοκάλι
Επόμενο άρθροΧοιρινές μπριζόλες με λαχανικά στο πήλινο