Σουφλέ με ταλιατέλες και ζαμπόν

Υλικά

Ταλιατέλες 2 πακέτα
Γκούντα 200 gr τριμμένο
Παρμεζανα 200 gr τριμμένη
Κεφαλοτύρι 150 gr τριμμένο
Τυρί Κρέμα 2 μεγάλες κουταλιές της σούπας
Ζαμπόν 10 φέτες
Μπεικον 10 φέτες
Γάλα 1 lt γάλα φρέσκο ή εβαπορέ
Αυγα 2
Κύβοι Λαχανικών προαιρετικά

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας. Καλό θα ήταν να μην τα βράσουμε πολύ, να είναι al dente.Ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα τα τυριά μας και ανακατεύουμε εκτός απο το τυρί κρέμα.Κόβουμε το μπεικον και το ζαμπόν, τα προσθέτουμε στα τυριά και ανακατεύουμε.Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και απλώνουμε την πρώτη στρώση σε βουτυρωμένο πυρέξ.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το μισό μείγμα τυριών-ζαμπόν-μπέικον.Βάζουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά και στη συνέχεια προσθέτουμε και το υπόλοιπο μείγμα τυριών-ζαμπόν-μπέικον.Σ ένα μπολ βάζουμε το γάλα και τα 2 αυγά και ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε τη σκόνη λαχανικών (προαιρετικά πάντα)

Ρίχνουμε το γάλα με τα αυγά προσέχοντας να πάει παντού . Προσθέτουμε λίγο γκούντα ακόμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 30-45 λεπτά (αναλόγως το φούρνο)

Η σουφλεδάρα ζυμαρικών μας είναι έτοιμη. Εγώ δεν είχα ούτε κρέμα γάλακτος ούτε φρέσκο γάλα αλλά έγινε κολασμένο. Αν προτιμάτε τη κρέμα γάλακτος μην προσθέσετε αυγό γιατί ναι μεν θα τα σπάει από γεύση, αλλά θα είναι πιο βαρύ σαν αποτέλεσμα.

Καλή Απόλαυση

Η PHOTO είναι από την Soula Vasilopoulou στην gάστρα της TupperWare

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ταλιατέλες με μπέικον και τυρί 

ταλιατελες με τυρια

Συστατικά:

500 γραμμάρια ταλιατέλας, φτιαγμένα με αυγά (τα αυγά είναι ένα από τα συστατικά της συσκευασίας)
300 γραμμάρια μπέικον σε φέτες
450 g τριμμένου γκούντα
450 ml ξινή κρέμα μαγειρέματος

Εκτέλεση

Μαγειρέψτε το ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.


Κόψτε το μπέικον σε μικρά κομματάκια.
Λαδώστε ελαφρά το πυρίμαχο πιάτο / τηγάνι.
Προθερμάνετε το φούρνο (με ανεμιστήρα) στους 180 C.
Βάλτε με την ακόλουθει σειρά σειρά:
1/3 ταλιατέλες
150 γραμμάρια μπέικον
150 g γκουντα


1/3 ταλιατέλες
150 γραμμάρια μπέικον
150 g γκουντα


1/3 ταλιατέλες
150 g γκουντα


Απλώστε από πάνω παντού με κρέμα γλακατος και τακτοποιήστε την όμορφα στην κορυφή.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά.

Είναι Υπέροχο

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΜπριζόλες με σάλτσα στην κατσαρόλα
Επόμενο άρθροΚασσιώτικο Πιλάφι με κανέλα