Σπανακοτυρόπιτα μαργαρίτα 🌻

Αυτή η σπανακοτυρόπιτα μαργαρίτα φτιάχνεται με λίγα απλά υλικά, αλλά εξαιρετικά νόστιμη και με μια απλή πινελιά μπορείτε να τη μετατρέψετε σε μια όμορφη μαργαρίτα – Ιδανικό για ειδικές περιστάσεις που θα σερβίρετε ως κεντρικό ορεκτικό! 💛

Πλεονεκτήματα:

  • Πλούσια γεύση: Η ποικιλία τυριών, σε συνδυασμό με το σπανάκι και τα μυρωδικά, δημιουργούν μια γευστική πανδαισία.
  • Εντυπωσιακή εμφάνιση: Το σχήμα μαργαρίτα προσδίδει στην πίτα μια κομψή και ελκυστική εμφάνιση.
  • Ιδανική για κάθε περίσταση: Η σπανακοτυρόπιτα μαργαρίτα ταιριάζει άψογα σε κάθε τραπέζι, από ένα οικογενειακό γεύμα έως ένα επίσημο τραπέζι.
  • Εύκολη προετοιμασία: Η συνταγή δεν είναι περίπλοκη και μπορεί να υλοποιηθεί εύκολα από όλους.

Υλικά 🛒

500γρ ανθότυρο
400g Φρέσκο Baby Σπανάκι
1 Μικρό Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
200g Τυρί φέτα, θρυμματισμένη
75g τριμμένο τυρί Cheddar
3 Αυγά
1/4 κουταλάκι του γλυκού άνηθο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
Πιπέρι για γεύση
Σουσάμι
2 Στρογγυλά Φύλλα Κρούστας
Αυγό για άλλειμα

Μέθοδος:

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, όταν μαλακώσουν προσθέτουμε το baby σπανάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν. Μεταφέρουμε σε σουρωτήρι και στραγγίζουμε καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο, τη φέτα, το τσένταρ, τον άνηθο, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και το στραγγισμένο σπανάκι και μετά ανακατεύουμε τα αυγά.

Στρώνουμε το στρογγυλό φύλλο ζύμης και το αφήνουμε στο χαρτί ψησίματος της συσκευασίας του.
Πασπαλίζουμε τη φρυγανιά πάνω στη ζύμη (αυτό γίνεται για να απορροφήσει τυχόν υπερβολική υγρασία από τη γέμιση).
Τοποθετούμε μεγάλες κουταλιές από τη γέμιση σπανακιού στο κέντρο της ζύμης και τις υπόλοιπες σε ένα δαχτυλίδι 2.5 εκ από την άκρη του κύκλου αφήνοντας ένα κενό και χωρίς να ακουμπάει τη μεσαία γέμιση.

Αλείψτε ελαφρά τις άκρες με νερό για να σφραγίσει η πίτα.

Τοποθετούμε από πάνω τη δεύτερη στρογγυλή ζύμη, φροντίζοντας να ενωθούν οι άκρες. Πιέστε τα κάτω μαζί με ένα πιρούνι.
Τοποθετήστε ένα μικρό μπολ προσεκτικά πάνω από τη ζύμη στη μέση και πιέστε απαλά προς τα κάτω για να σφραγιστεί η ζύμη.


Την αφήνουμε στη θέση της και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε την πίτα σε 16 φέτες από το μπολ μέχρι την άκρη.
Στρίβουμε κάθε φέτα ώστε να φαίνεται το σπανάκι από πάνω και τις πιέζουμε ελαφρώς προς τα κάτω (Πριν το κάνω αυτό, βάζω την πίτα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, ώστε η ζύμη να μην είναι πολύ μαλακή για να τη χειριστείτε και αναποδογυρίστε.

Αλείψτε τη ζύμη ακόμα και τις κορυφές της γέμισης σπανακιού με αυγό. Πασπαλίζουμε το κέντρο με σουσάμι και ψήνουμε σε φούρνο
180C μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να ροδίσει.

Καλή Απόλαυση! 😊

H Συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σπανακοτυρόπιτα με σπιτικό φύλλο!!!😋😋

Ούτε ένα κομμάτι από αυτή την πίτα δεν περισσεύει! Με τη σπιτική ζύμη φτιάχνετε εύκολα νόστιμη Σπανακοτυρόπιτα με σπιτικό φύλλο ! Μια θρεπτική και υγιεινή απόλαυση για πρωινό ή ακόμη για λες της ώρες.

Υλικά

για το φύλλο:
Αλεύρι 500 γραμ. γ.ο.χ
1 κ.σ. ξύδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. αλάτι
Νερό χλιαρό περίπου 200-230 γραμ.

Για τη γέμιση:
1 κιλό σπανάκι,1/2 ματσάκι άνηθο,2 πράσα,
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια και μπόλικη φέτα.

Εκτέλεση

για το φύλλο

Φτιαχνω το ζυμάρι και με το ζυμάρι κάνω 9 μπαλάκια ανοίγω σε μικρά φύλλα.
Βάζω 3 φύλλα λαδωμένα μετά γέμιση και άλλα 3 φύλλα πάλι γέμιση και τα άλλα 3 από πάνω λαδώνω κόβω και ραντίζω με νερό.

Για την γέμιση
Όλα τα υλικά τα σοτάρω με μισή κούπα του τσαγιού ελαιόλαδο.
Στο τέλος ρίχνω μισή κούπα του τσαγιού τραχανά γλυκό να τραβήξει τα υγρά και τέλος λίγο αλάτι.
Τα φύλλα τα αλοίφω με βούτυρο λιωμένο και ηλιέλαιο.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

Καλή απολαυση!!!🤗😘

Η Συνταγή είναι της ελενη τσιουκανη