Σπανακοτυρόπιτα στο τηγάνι

Ψάχνετε για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα σας εντυπωσιάσει; Η σπανακοτυρόπιτα στο τηγάνι είναι η ιδανική επιλογή!

Αυτό που κάνει αυτή την πίτα ξεχωριστή είναι:

  • Η απλότητα: Χρησιμοποιεί ελάχιστα υλικά και η προετοιμασία είναι παιχνιδάκι.
  • Η ταχύτητα: Σε λιγότερο από 30 λεπτά θα έχετε έτοιμο ένα ζεστό και λαχταριστό πιάτο.
  • Η γεύση: Ο συνδυασμός του τραγανού φύλλου, του ζουμερού σπανακιού και της πλούσιας φέτας είναι ακαταμάχητος.
  • Η ευελιξία: Μπορείτε να προσθέσετε τα αγαπημένα σας υλικά, όπως μανιτάρια, πιπεριές ή κρεμμύδι, για να δημιουργήσετε τη δική σας μοναδική συνταγή.

Είτε είστε έμπειρος μάγειρας είτε αρχάριος, η σπανακοτυρόπιτα στο τηγάνι είναι μια συνταγή που θα σας καταπλήξει. Δοκιμάστε την και μοιραστείτε την με τους φίλους και την οικογένειά σας!

Συμβουλές:

  • Χρησιμοποιήστε αντικολλητικό τηγάνι για να αποφύγετε το κολλάγ
  • Βεβαιωθείτε ότι το σπανάκι είναι καλά στραγγισμένο πριν το βάλετε στο φύλλο
  • Μπορείτε να ψήσετε την πίτα και στο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά

Συστατικά

για 4 στρόγγυλες πίτες
2 φλιτζάνια αλεύρι – 300 g
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
½ σακουλάκι ξηρή μαγιά – 3,5 γρ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι ζεστό νερό – 200 ml

Γέμιση
150 γρ baby σπανάκι
150 γρ τυρί φέτα
Αλάτι, άσπρο πιπέρι
Ελαιόλαδο για επικάλυψη

Παρασκευή

Ζύμη
Ρίχνουμε ζεστό νερό πάνω από τη μαγιά και τη ζάχαρη και αφήνουμε να σταθεί για λίγα λεπτά.
Προσθέστε τη μαγιά και μια κουταλιά ελαιόλαδο στο κοσκινισμένο λείο αλεύρι και ζυμώστε μια λεία ζύμη. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να σταθεί για 20 λεπτά.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 ίσα μέρη, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σταθεί για 10-15 λεπτά.
Ανοίγουμε κάθε όγδοο της ζύμης σε λεπτα στρογγυλα φύλλα γεμίζουμε 4 με σπανάκι και φέτα και αλατοπιπερώνουμε.
Καλύπτουμε με την άλλη ζύμη, ενώνουμε τις άκρες με τα δάχτυλα και ένα πιρούνι και τηγανίζουμε σε τηγανι με πολυ ελάχιστο λαδι με μέτρια φωτιά τηγάνι.


Τηγανίζουμε τη πιτα για 2-3 λεπτά, γυρίζουμε και αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και οι δύο πλευρές.

Καλή απόλαυση

ΠΗΓΗ: coolinarikaby Podravka

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Παραδοσιακή σπανακοτυρόπιτα

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο χωριάτικο για πίτα
800 γρ. φρέσκο σπανάκι, καλά πλυμένο και καθαρισμένο
2 πράσα
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο (προαιρετικά)
200-250 γρ. φέτα
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 σουρωτή
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλύντε καλά το σπανάκι και κόψτε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες.
Σε ελαιόλαδο που να καλύπτει ίσα ίσα τον πάτο του τηγανιού, σωτάρετε τα κρεμμυδάκια με το πράσο, αλατοπιπερώστε, έπειτα προσθέστε το σπανάκι. και τέλος τον άνηθο για περισσότερο άρωμα.
Αφού σωταριστούν καλά και μείνουν με λίγα υγρά τραβήξτε από τη φωτιά κι όταν κρυώσει αρκετά τρίψτε με τα χέρια σας τη φέτα.
Αλείψτε το ταψί με λίγο λάδι και στρώστε το πρώτο φύλλο. Επαναλάβετε με το 2ο φύλλο λαδώνοντάς το, ενώ στο 3ο φύλλο ρίξτε τη γέμιση. Σκεπάστε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας ένα ένα.

Χαράξτε την πίτα και ρίξτε επάνω της τη σουρωτή κι όσο λάδι από το 1/2 φλιτζ. έχει μείνει.
Ψήστε στους 200oC μέχρι να ροδίσει καλά κι η πίτα είναι έτοιμη τραγανή και νόστιμη!
Tips:
Επειδή δεν έχει αυγά, μπορεί να γίνει νηστίσιμη με χωρίς τυρί, ή με νηστίσιμο τυρί.
Αν πάλι σας αρέσουν τα «δύσκολα» και το ΄χετε με το άνοιγμα των φύλλων, μπορείτε να επιδοθείτε στο «σπορ»…
Καλή επιτυχία!

Υ.Γ
Η συνταγή που σας προτείνω είναι μια γευστική και τραγανή σπανακοτυρόπιτα που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα!
Μια πίτα μεγάλης θρεπτικής αξίας, πλούσια πηγή σιδήρου, ασβεστίου και βιταμινών. Χαρίζει ενέργεια στον οργανισμό και γι΄αυτό αποτελεί εξαιρετικό «δεκατιανό» καθώς τόσο τα παιδιά στο σχολείο όσο κι εμείς στην δουλειά, εύκολα μπορούμε να έχουμε μαζί μας ένα κομμάτι.
Όπως κάθε πίτα, τρώγεται όλες τις ώρες, και είναι απολαυστική ζεστή ή κρύα!

ΠΗΓΗ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΠΙΤΕΣ- ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ “

Προηγούμενο άρθροΜπισκοτάκια με σοκολάτα
Επόμενο άρθροΤούρτα σοκολάτας με βελουδινη κρέμα…μπορούν να το κάνουν και αρχάριοι