Σπετσοφαϊ με λουκάνικο χωριάτικο και πιπεριές

Ένα πεντανόστιμο, παραδοσιακό ελληνικό φαγητό. Σπετζοφαϊ με χωριάτικο λουκάνικο, πιπεριές και πικάντικη νοστιμιά.

Υλικά

2 χωριάτικα λουκάνικα (κομμένα σε χοντρές φέτες)
1 μεγαλο κρεμμύδι,
2 πράσινες πιπεριές (σε φέτες)
1 μελιτζανα κομμένη σε κυβακια
1 σκελιδα σκόρδο,
2 ντοματες ώριμες
λίγο μαϊντανό,
λιγο ρίγανη,
αλάτι, πιπέρι
1 σφηνακι κρασί

Εκτέλεση

Εψησα πρώτα τα λουκάνικα. Σωταρισα σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, έβαλα τις πιπεριές κομμενες, μελιτζανα κομμένη σε κυβακια, σκόρδο τις ντοματες τριμμένες ώριμες, λίγο μαϊντανό, λιγο ρίγανη, αλάτι, πιπέρι.
Εβαλα και το κρασί κ σιγοβρασα έγινε τέλειο νόστιμο κ μελωμενο!!!
Ωραίο μεζεδακι με κοκκινο κρασακι ή με μπυριτσα!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!!

Η Συνταγή είναι της Ελένη Παπατσάνη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξεις εύκολα ένα πεντανόστιμο σπετσοφάι με μελιτζάνες και πιπεριές!

Σπετσοφάι με μελιτζάνες και πιπεριές!

Υλικά

1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
400 γραμ. ντομάτα ψιλοκομμένη ή κονκασέ
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο
3 πράσινες πιπεριές κομμένες σε φέτες
3 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε φέτες
3 πράσινες πιπεριές κέρατο
1 μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια
3 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε μπουκιές
1/2 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Αρχικά κόβετε τις πιπεριές σε λωρίδες, αφού τις έχετε πλύνει και στεγνώσει, και με το μισό λάδι τις τηγανίζετε ελαφρά σε ένα μεγάλο τηγάνι για να μαλακώσουν.
Τις βγάζετε σε ένα μπολ και τις αφήνετε στην άκρη.
Συνεχίζετε με τις μελιτζάνες, τις οποίες μετά αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.
Καθαρίζετε το τηγάνι, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα λουκάνικα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Στη συνέχεια, προσθέτετε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και την μελιτζάνα και ανακατεύετε ελαφρά. Ρίχνετε τις ντομάτες, προσθέτετε τον πελτέ και τρίβετε στην βάση του τηγανιού.
Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη. Προσθέτετε ελάχιστο νερό και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου, να μαλακώσουν τα λαχανικά και να πήξει η σάλτσα.
Τα τηγανισμένα χωριάτικα λουκάνικα δένουν τέλεια με τη σάλτσα από τις γλυκιές πιπεριές και τη ντομάτα.
Σερβίρεται με φρέσκο ψωμί και ωραία πικάντικη φέτα. Ιδανικό φαγητό για βουτιές.

Σπεντσοφάι με μελιτζάνες και πιπεριές

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα πορτοκαλιού με σοκολάτα: Νηστίσιμη απόλαυση για κάθε στιγμή
Επόμενο άρθροΤούρτα μους σοκολάτας