Σπετσοφάι με ρύζι μπασμάτι

Το σπετσοφάι με ρύζι μπασμάτι είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που προέρχεται από την ελληνική κουζίνα. Αυτό το γευστικό πιάτο συνδυάζει το αρωματικό και πλούσιο σπετσοφάι με τον υπέροχο ρύζι μπασμάτι. Η συνδυασμένη γεύση των μπαχαρικών, του κρέατος και του ρυζιού δημιουργεί ένα πλούσιο και ευωδιαστό πιάτο που ικανοποιεί τους λάτρεις της ελληνικής κουζίνας.

Υλικά

4 λουκάνικα μοσχαρίσια,κομμένα σε φέτες
1 σφηνάκι τσίπουρο
2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες,
8 πράσινες και κόκκινες πιπεριές
4 μανιτάρια μικρά φρέσκα,
1/2 κρασοποτηρο λάδι
4 μικρες γινομενες ντοματες
1/2 κρασοποτηρο λάδι,
αλάτι, πιπερι, ρίγανη,

1 φλυτζανι του τσαγιού (200γρ. περίπου) ρύζι μπασμάτι

Εκτέλεση

Προσπαθώντας να περιορίσω κάπως τις θερμίδες, σωταρισα μόνα τους χωρίς λιπαρή ουσία τα λουκάνικα,κομμένα σε φέτες, να πάρουν
χρώμα και τα έσβησα με τσίπουρο. Πρόσθεσα στο τηγάνι τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες, πράσινες και κόκκινες πιπεριές σε
χοντρές λωρίδες, μανιτάρια μικρά φρέσκα κομμένα στη μέση, λίγο αλάτι, πιπέρι, λάδι και τα άφησα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά
περίπου να μαραθούν.

Στο τέλος πρόσθεσα τη φρέσκια ντομάτα κομμένες σε κύβους, λίγο αλάτι, μισό κρασοποτηρο λάδι, πιπέρι, ρίγανη, σκέπασα με το καπάκι το τηγάνι και χαμηλωσα ένα βαθμό ακόμη το μάτι της κουζίνας για να βράσει με την ησυχία του το φαγητό και να μελωσει.

σπετσοφάι με ρύζι μπασμάτι
Έφτιαξα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας το ρύζι μπασμάτι για να το συνοδεύσω.

Καλό σας βράδυ!

Η εκτέλεση είναι της Foteini Theologitou

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σπετσοφάι!!!

Σπετσοφάι

Υλικά:

3 χωριάτικα χοιρινά λουκάνικα
4 μεγάλες πράσινες πιπεριές
2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο ή ροζέ κρασί
Αλάτι,πιπέρι
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή(προαιρετικά)
1 κ.σ. πελτέ
250 γρ.χυμό ντομάτας
1 ποτηράκι του κρασιού νερό.

Εκτέλεση:

1)Κόβουμε τα λουκάνικα σε χοντρά κομμάτια.
2)Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα λουκάνικα να πάρουν χρώμα.
3)Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε από την κατσαρόλα.

4)Στην ίδια κατσαρόλα με το ίδιο λάδι ρίχνουμε τις πιπεριές και τις τσιγαρίζουμε.Όταν είναι έτοιμες προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
5)Περιμένουμε να μαραθούν λίγο και προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
6)Ρίχνουμε ξανά τα λουκάνικα και σβήνουμε με το κρασί.
7)Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας,αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και βάζουμε και την καπνιστή πάπρικα.
8)Προσθέτουμε και το νεράκι και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά περίπου.

Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή είναι της κας Ελένης Τσιουκάνη

Προηγούμενο άρθροΑκαταμάχητο Ρολό Σοκολάτας με Μπανάνες και Πλούσια Κρέμα
Επόμενο άρθροΧορταστική Πίτα με Ζαγορίσιο Φύλλο, Φέτα και Regato