Κεφτεδάκια με κατσικίσιο κιμά ντομάτα και κεφαλοτύρι

Υλικά

1 κ. κατσικίσιος κιμάς
300 γρ. ψωμί (μπαγιάτικο, χωρίς την κόρα, μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμμένο)
1 ξερό κρεμμύδι (τριμμένο στον τρίφτη)
2 σκελίδες σκόρδου (λιωμένες)
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα (ξεφλουδισμένη, ξεσποριασμένη & ψιλοκομμένη)
150 γρ. κεφαλοτύρι (τριμμένο)
1/3 μάτσο δυόσμο ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα)
1/2 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα)
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. ξερή ρίγανη (τριμμένη)
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το τηγάνισμα
Περίπου 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και τα ζυμώνουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά και να έχουμε ένα αφράτο μείγμα και το αφήνουμε να σταθεί για 15’ στο ψυγείο πριν ετοιμάσουμε τους κεφτέδες.

Βάζουμε σε ένα ρηχό πιάτο το αλεύρι, πλάθουμε το μείγμα σε στρογγυλούς κεφτέδες, περίπου 40 – 45 γρ. τον καθένα και τους αλευρώνουμε τινάζοντας το περιττό αλεύρι.
Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τόσο λάδι ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες (σε δόσεις), περίπου 2’-3’ από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

Βγάζουμε τους κεφτέδες με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν το περιττό λάδι.
Σερβίρουμε τους κεφτέδες ζεστούς και τους συνοδεύουμε με δροσερό γιαούρτι ανακατεμένο με λίγη καπνιστή πάπρικα ή με παραδοσιακό τζατζίκι.

Η Συνταγή είναι του chef evaggelou logo

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κεφτεδάκια κοκκινιστά με πουρέ

Υλικά

500 γρ. κιμά
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 αυγά
50 γρ.φρυγανιά
Πιπέρι
Πάπρικα
Κύμινο
Ρίγανη
Θυμάρι
Αλάτι

Για τον πουρέ πατάτας

3 πατάτες
30 γρ.βούτυρο
30 ml γάλα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φρέσκο σκόρδο
Πιπέρι
Μαϊντανό
Αλάτι

Για τη σάλτσα

1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1-2 πιπεριές
100 γρ.χυμό ντομάτας
200 ml νερό
Πιπέρι
Πάπρικα
Θυμάρι
Αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε τον κιμά σ ένα μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι,τ αυγά,τη τριμμένη φρυγανιά, αλάτι, μαύρο πιπέρι, πάπρικα, κύμινο,θυμάρι και ρίγανη.
Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες για να απορροφήσει ο κιμάς τα μπαχαρικά.
Βράζουμε τις πατάτες για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Πολτοποιούμε τις βραστές πατάτες αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα,τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το φρέσκο σκόρδο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Από τον κιμά φτιάχνουμε κεφτεδάκια στο μέγεθος που θέλουμε.
Τα τηγανίζουμε για 3 λεπτά σε ζεστό φυτικό λάδι σε μέτρια φωτιά.
Αφού τα βγάλουμε από το τηγάνι, στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο τις πιπεριές όλα ψιλοκομμένα, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Μετά τα 10 λεπτά προσθέτουμε την πάπρικα και τον χυμό ντομάτας.Ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το νερό και τα κεφτεδάκια.Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.Πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι και φρέσκο μαιντανό.
Σερβίρουμε σε πιατέλα προσθέτοντας λίγο από τον πουρέ.

Καλή σας όρεξη!!!!

Δείτε το βίντεο της συνταγής στο κανάλι Home kitchen with Danny

Προηγούμενο άρθροΑυτό το γλυκό θα το φτιάχνεις ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ! απίστευτα νόστιμο γρήγορο και εύκολο
Επόμενο άρθροΤηγανίτες φουσκωτές της γιαγιάς