Και επειδή έφθασε η εποχή των κερασιών, ένα υπέροχο, ελαφρύ, κρεμώδες, γεμάτο φρέσκα ζουμερά κεράσια επιδόρπιο, σε στιλ τάρτας, που θα σας εντυπωσιάσει. Από τα ευκολότερα  επιδόρπια που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι!!

ΥΛΙΚΑ :

3 φλιτζάνια φρέσκα γλυκά κεράσια χωρίς κουκούτσι
3 αυγά
2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι αλεύρι
μια πρέζα αλατιού
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
βούτυρο για να αλείψετε το ταψί
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη για πασπάλισμα του σκεύους
Ζάχαρη άχνη για επικάλυψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 C, βουτυρώνετε πολύ καλά ένα πυρίμαχο ταψάκι τόσο τον πάτο όσο και τα τοιχώματα και πασπαλίζετε με κρυσταλλική ζάχαρη ομοιόμορφα στο κάτω μέρος και στις πλευρές.
Τακτοποιήστε τα κεράσια σε κύκλους για να καλύψετε το κάτω μέρος του πυρίμαχου σκεύους και αφήστε το στην άκρη. (Για να βγάλετε το κουκούτσια εύκολα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ειδικό εργαλείο ή αλλιώς τον παραδοσιακό τρόπο με την φουρκέτα).
Ανακατέψτε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα εκχυλίσματα μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέστε και ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο (βεβαιωθείτε ότι έχει κρυώσει).
Στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε, μετά προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε να συνδυαστούν καλά και το μίγμα να είναι λείο.
Αδειάστε αμέσως το μείγμα πάνω από τα κεράσια και ψήστε περίπου 40 – 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το σκεύος που χρησιμοποιείτε καθώς και με το είδος των κερασιών. Το πάνω μέρος πρέπει να είναι χρυσαφένιο αλλά ακόμα ελαφρώς ταλαντευόμενο στο κέντρο.
Όταν το βγάλετε από το φούρνο, αφήστε το να ηρεμήσει για λίγα λεπτά και μετά πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη. Συνοδεύεται τέλεια με μια μπάλα παγωτό βανίλια.

ΠΗΓΗ: omgchocolatedesserts.com

Προηγούμενο άρθροΜπριζόλα στο τηγάνι με πιπεριές και κρεμμύδια
Επόμενο άρθροΦοντανάκια Καρύδας με 3 υλικά