Στριφτόπιτα Φλωρινιώτικη

Στριφτή, στριφογυριστή, κρατσανιστή και θεϊκή!

Υλικά

για το σπιτικό φύλλο θα ακολουθήσετε τη συνταγή από εδώ
για τον τρόπο ανοίγματος του φύλλου θα δείτε εδώ
Αφού λοιπόν σχηματίσουμε το πρώτο μας ‘σαλιγκαράκι’ όπως περιγράφω στις ατομικές πιτούλες, το βάζουμε στο ταψί προσεκτικά και στο τέλος αυτού τοποθετούμε την αρχή του άλλου..κάπως έτσι..

Και συνεχίζουμε μέχρι να γεμίσει το ταψί μας..

Για το ταψί αυτό χρειάστηκα 10 διπλά φύλλα. Αν μας περισσέψουν μπορούμε να τις τυλίξουμε μεμονωμένες σε μεμβράνη, να τις καταψύξουμε και να έχουμε έτοιμες για ψήσιμο ατομικές πιτούλες. Εναλλακτικά, αν θέλουμε πιο ‘ψωμωμένη’ πίτα, μπορούμε αντί για 2 πιταράκια {πουπτσίνα} μαζί να ενώσουμε 3 ή και 4 τέσσερα για σχηματίσουμε ένα φύλλο. Εγώ βάζω 2 γιατί η συγκεκριμένη πίτα μου αρέσει λεπτή και τραγανή..η επιλογή δική σας!

Κερασμένο..

Καλή Απόλαυση