Ψωμάκια με λαχανικά και ελιές

Για όσους δεν τα γνωρίζουν, είναι μικρά σάντουιτς ή κουλουράκια με αφράτη καρδιά, η ζύμη είναι εμπλουτισμένη με λαχανικά καθώς και με μαύρες ελιές.

Υλικά

Ζύμη:
350 γρ αλεύρι σιμιγδάλι
150 γρ αλεύρι γ.ο.χ
70 γρ ελαιόλαδο
200 ml Νερό
10 γρ αλάτι
5 γρ μαγιά μπύρας
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Γέμιση:
200 γρ κρεμμύδια
4 ντομάτες καθαρισμένες
15 ντοματίνια
2 κουταλιές κάπαρη (προαιρετικά)
100 γρ ελιές χωριάτικες μαύρες.
Ρίγανη για γεύση.
ελαιόλαδο.

Μέθοδος:

Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση γιατί πρέπει να κρυώσει.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι, τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, να ροδίσουν για λίγο και μετά προσθέτουμε οι ντομάτες ψιλοκομμένες, τα ντοματίνια κομμένα στα 2, την κάπαρη και τη ρίγανη, ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 5- 6 λεπτά, αρκεί να πήξει η σάλτσα.
Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τις ελιές και αφήνουμε να κρυώσουν.
(Το κρεμμύδι δεν πρέπει να είναι πολύ ψημένο)

Ζύμη:
Σε ένα μπολ ή στο πλανητικό μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι με τη μαγιά διαλυμένη στο νερό, τη ζάχαρη και το λάδι, αρχίζουμε να δουλεύουμε τη ζύμη, προσθέτουμε το αλάτι, συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία αλλά απαλή.
Προσθέτουμε την γέμιση και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε αυστηρά με το χέρι μέχρι να ανακατευτούν όλα, στην αρχή να διαλλυθούν όλα, σιγά σιγά να ανακατευτεί καλά.
Θα είναι μια κολλώδης ζύμη, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό.

Το αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένο για 1 μιση ώρα, στο φούρνο με αναμμένο το φως.
Αφού περάσει ο χρόνος, πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας με άφθονο σιμιγδάλι και ρίχνουμε τη ζύμη, τη χωρίζουμε σε 10 κομμάτια, θα γίνουν μαλακά και κολλώδη αλλά με τη βοήθεια του αλευριού σχηματίζουμε τα ψωμάκια (πρέπει να είναι ακανόνιστα) και τοποθετούμε τα σε στρωμένο ταψί με λαδόκολλα, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο ακόμα αλεύρι και αφήνουμε να φουσκώσει για άλλα 30 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° στατικό για 25-30 λεπτά.

Πρέπει να είναι ελαφρώς χρυσαφί.
Το εσωτερικό θα είναι ένα σύννεφο απαλότητας.

ΠΗΓΗ: Mi dai la tua ricetta?

Προηγούμενο άρθροΜπουτάκια στην λαδόκολα…Με μια διαφορετική μέθοδο που κανείς δεν ξέρει ❗
Επόμενο άρθροΓκιούλμπασι με 3 είδη κρεάτων…υπέροχο καλοκαιρινό φαγητό