«Tηγανητή» σαλάτα με ψητές πιπεριές και φασόλια

Aγαπώ πολύ τις ψητές κόκκινες πιπεριές. Μαζί με τα κόκκινα φασόλια κάνουν ένα πιάτο που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας.
Αυτή είναι μια συνταγή για σαλάτα και σας την παρουσιάζω όπως την φτιάχνει η μαμά.
Η ιδέα δεν είναι απλώς να ανακατεύουμε ψητές πιπεριές με μαγειρεμένα φασόλια. Υπάρχουν μερικά κόλπα με τα οποία γίνεται πολύ πιο νόστιμο – πρώτα ψιλοκόβεται, και μετά «τηγανίζεται» με καυτό λάδι.

Υλικά:

10-15 πιπεριές ψητές και καθαρισμένες
περίπου 400 γραμμάρια βρασμένα φασόλια (μπορούν να γίνουν και σε κονσέρβα)
4 σκελίδες σκόρδο
100 ml λάδι
2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος (μπορεί να καταψυχθεί και από την κατάψυξη)
αλάτι για γεύση

Πως την φτιαχνουμε:

1 Αρχικά, ετοιμάστε ένα πορσελάνινο ή μεταλλικό (όχι πλαστικό!) μπολ. Αυτό είναι σημαντικό, γιατί μετά από αυτό υπάρχει μια ενδιαφέρουσα διαδικασία
«τηγανίσματος» της σαλάτας. Θα το δείτε παρακάτω!
Στο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα, χωρίς το λάδι – τα ψημένα φασόλια, τις ψιλοκομμένες πιπεριές, τον μαϊντανό (εγώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένο
από την κατάψυξη) και το πατημένο σκόρδο.

2 Ανακατεύουμε όλα τα προϊόντα και τα πολτοποιούμε.
Χρησιμοποίησα τον παλιό γουδι της γιαγιάς μου που πέρασε πολλές δεκαετίες και συνταγές.

3 Η παρακάτω διαδικασία είναι πολύ ενδιαφέρουσα και ελαφρώς επικίνδυνη. Αλλά είναι αυτή που κάνει τη σαλάτα τόσο ενδιαφέρουσα και νόστιμη.
Ρίχνουμε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε στο μάτι της κουζίνας στο μέγιστο, προσέχοντας να μην αρχίσει να καίγεται και καπνίζει.
Ρίξτε το καυτό λάδι σε λεπτή ροή μέσα στην σαλάτα. Η υψηλή θερμοκρασία του λαδιού αρχίζει κυριολεκτικά να τηγανίζει τη σαλάτα.
Ξεκινήστε αμέσως να το ρίχνετε στη σαλάτα ώστε το καυτό λάδι να «τηγανίσει» το μεγαλύτερο μέρος της. Πρέπει να είσαι γρήγορος γιατί αυτή η στιγμή διαρκεί
μόνο λίγα δευτερόλεπτα.

4 Ανακατεύουμε καλά τη σαλάτα.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται.

5 Σερβίρετε ως συνοδευτικό ή ορεκτικό. Φυλάσσετε σε καλά κλεισμένο μπολ στο ψυγείο για έως και αρκετές ημέρες.

Καλή Απόλαυση! 🙂

ΠΗΓΗ: annieandjeff.com

Προηγούμενο άρθροΤα φιλέτα πέρκας είναι ένα πιάτο που μπορεί να γίνει μέσα σε λίγα λεπτά για ένα ελαφρύ γεύμα
Επόμενο άρθροKέικ Πίτσας