Tυροπιτάκια με φύλλο κανταΐφι της Στέλλας

Τα υλικά μας

  • 1 πακέτο φύλλο κανταιφι (500γρ)
  • 250 γρ φέτα τριμμένη
  • 300 γρ μιξ τυριών
  • 3 αυγά
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 250 γρ βούτυρο
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος
  • Μαυροκούκι για πασπάλισμα

Διαδικασία

  1. Ανακατεύουμε τα τυριά με ένα αυγό. Παίρνουμε το φύλλο κανταΐφι, το απλώνουμε και τι αφρατεύουμε (το ξάνουμε κατά κάποιο τρόπο).
  2. Παίρνουμε με ένα κουτάλι λίγη ποσότητα γέμισης και γεμίζουμε μπουκιές-μπουκιές και τυλίγουμε με το φύλλο.
  3. Τοποθετούμε τις μπουκιές την μια δίπλα στην άλλη σε βουτυρωμένο καλά ταψάκι.
  4. Στην συνέχεια αφού τελειώσουμε τις μπουκίτσες, λιώνουμε το βούτυρο και περνάμε με το κουτάλι μια κουταλιά βούτυρο σε κάθε μπουκίτσα.
  5. Στην συνέχεια σε ένα μπολ ρίχνουμε τα 2 υπόλοιπα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, και το υπόλοιπο βουτυράκι ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε την πίτα μας.
  6. Αφήνουμε στο ψυγείο 2 ωρίτσες να τραβήξει. (ή εάν έχουμε τραπέζι αφήνουμε προετοιμασία όλη την νύχτα)
  7. Στην συνέχεια ψήνουμε στους 180ο μέχρι να πάρει χρώμα.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΓλυκό ψυγείου με κρέμα και καραμέλα
Επόμενο άρθροΚριτικό Μπουρέκι με μυζήθρα