Ταραμοκεφτέδες

Tαραμοκεφτέδες! Μικρά, αφράτα, γευστικά θαύματα που ξυπνούν μνήμες και συναισθήματα. Από την πρώτη δαγκωνιά, η βελούδινη υφή τους αγκαλιάζει τον ουρανίσκο, ενώ η αλμυρή γεύση του ταραμά χορεύει τάνγκο με την λεπτή γλυκύτητα του κρεμμυδιού.

Τι κάνει τους ταραμοκεφτέδες ξεχωριστούς;

  • Η παράδοση: Βυθισμένοι στην ελληνική κουζίνα, οι ταραμοκεφτέδες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Σαρακοστής και του Πάσχα. Η ιστορία τους χάνεται στα βάθη των αιώνων, φέρνοντας μαζί της μνήμες και νοσταλγία.
  • Η γεύση: Η ισορροπία αλμυρού και γλυκού, η βελούδινη υφή και η λεπτή αρωματική πανδαισία συνθέτουν μια γευστική εμπειρία που αγγίζει κάθε γωνιά του ουρανίσκου.
  • Η ευελιξία: Σερβίρονται ως ορεκτικό ή συνοδευτικό, ενώ μπορούν να πρωταγωνιστήσουν σε μπουφέ ή ακόμα και να αποτελέσουν ένα γρήγορο και χορταστικό γεύμα.
  • Η ευκολία: Η παρασκευή τους είναι απλή και δεν απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες ή χρόνο. Ακόμα και οι αρχάριοι μάγειρες μπορούν να δημιουργήσουν λαχταριστούς ταραμοκεφτέδες.

Πώς να απογειώσετε τους ταραμοκεφτέδες:

  • Προσθέστε μυρωδικά: άνηθος, μαϊντανός, σχοινόπρασο ή ακόμα και ψιλοκομμένος δυόσμος μπορούν να δώσουν μια έξτρα δόση φρεσκάδας και γεύσης.
  • Πειραματιστείτε με το ψωμί: Εκτός από μπαγιάτικο ψωμί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τριμμένη φρυγανιά ή ακόμα και τριμμένο κριτσίνι για μια πιο τραγανή υφή.
  • Παίξτε με το γαρνίρισμα: Σερβίρετε τους ταραμοκεφτέδες με φέτες λεμονιού, ψιλοκομμένο μαϊντανό, ελιές ή ακόμα και με μια σπιτική σάλτσα ταραμά.

Συνοψίζοντας:

Οι ταραμοκεφτέδες δεν είναι απλά ένα ορεκτικό. Είναι μια γευστική εμπειρία, μια σύνδεση με την παράδοση, μια έκφραση δημιουργικότητας. Ετοιμάστε τους με αγάπη, μοιραστείτε τους με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και απολαύστε κάθε μπουκιά!

Υλικά

1 κουταλιά της σούπας ταραμά
3-4 φέτες ψωμί ξερό
1 κρεμμύδι ξερό
2 κρεμμύδια φρέσκα
Λίγο μαϊντανο και λίγο άνηθο
Πιπέρι και 2 κουταλιές λάδι
Καλαμποκάλευρο

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε σε μπόλικο νερό το ψωμί.
Βάζουμε σε μπολ τον ταραμά με το ελαιόλαδο και τον χτυπάμε με το μίξερ του χεριού ώστε να σπάσει λίγο.
Παίρνουμε το μουσκεμένο ψωμί, αφαιρούμε την κόρα που δεν έχει μαλακώσει και το στύβουμε πολύ καλά.
Το προσθέτουμε στον ταραμά. Προσθέτουμε επίσης τα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα, τα μυρωδικά και το πιπέρι.
Ζυμωσα καλά .. έπλασα στρογγυλά .. τ’αλεύρωσα με καλαμποκάλευρο και τηγάνισμα!!

Καλό ξημέρωμα σ’ολους!! 🌃🌺❤️

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ταραμοκεφτεδες 

Υλικα

200γρ ταραμά κόκκινο ή λευκό
250 γρ ψωμί μπαγιάτικο
1 κρεμμύδι ξερό 1 χλωρό ψιλοκομμένα
2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
2κ.σ ανιθο ψιλοκομμένο
2 κ σ γεμάτες αλεύρι φαριναπ
Λίγο πιπέρι
Καλαμποκαλευρο για πανάρισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε τον ταραμά στο νερό και τον αφήνουμε για 20 λεπτά στη συνέχεια το σουρώνουμε στο ψιλό σουρωτήρι και πετάμε το νερό τον βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ψωμί που ήδη έχουμε μουλιάσει και το έχουμε στύψει πάρα πολύ καλά στη συνέχεια βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά ζυμώνουμε καλά βάζουμε τους κεφτέδες στο ψυγείο για μία ώρα για να αφήσουν τα αρώματά τους στη συνέχεια πλάθουμε τους κεφτέδες τους περνάμε από το καλαμποκάλευρο τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν τρώγονται ζέστη με μπόλικο λεμόνι

Καλή σας επιτυχία

H Συνταγή είναι της  Ioanna Koulouri

Προηγούμενο άρθροΚοπεγχάγη
Επόμενο άρθροΑφράτη Καρυδόπιτα