Τηγανιά με μοσχαράκι και πολύχρωμες πιπεριές

Γεύση: Η τηγανιά με μοσχάρι και πολύχρωμες πιπεριές είναι ένα πιάτο γεμάτο γεύση και χρώμα. Το μοσχάρι είναι ζουμερό και τρυφερό, ενώ οι πιπεριές προσθέτουν μια γλυκιά και δροσερή πινελιά. Η σάλτσα ντομάτας δένει όλα τα υλικά μαζί και δημιουργεί μια πλούσια και γευστική αρμονία.

Υφή: Η τηγανιά έχει μια ωραία αντίθεση υφών. Το μοσχάρι είναι μαλακό και λιώνει στο στόμα, ενώ οι πιπεριές διατηρούν μια ελαφριά τραγανότητα. Η σάλτσα ντομάτας είναι πηχτή και κρεμώδης, ενώ το ρύζι ή οι πατάτες που συνοδεύουν το πιάτο προσφέρουν μια μαλακή και χορταστική βάση.

Εμφάνιση: Η τηγανιά με μοσχάρι και πολύχρωμες πιπεριές είναι ένα πολύ όμορφο πιάτο. Τα έντονα χρώματα των πιπεριών δημιουργούν μια ζωηρή και ελκυστική εμφάνιση. Η σάλτσα ντομάτας δίνει στο πιάτο μια βαθιά και πλούσια όψη.

Ευκολία: Η τηγανιά με μοσχάρι και πολύχρωμες πιπεριές είναι ένα εύκολο πιάτο που μπορεί να φτιαχτεί σε 30-40 λεπτά. Τα υλικά είναι απλά και εύκολα να βρεθούν, ενώ η εκτέλεση της συνταγής είναι straightforward.

Συνολικά: Η τηγανιά με μοσχάρι και πολύχρωμες πιπεριές είναι ένα νόστιμο, χορταστικό και εύκολο πιάτο που είναι ιδανικό για ένα οικογενειακό γεύμα ή για ένα γρήγορο και γευστικό δείπνο.

Υλικά:

500 γρ. μοσχαράκι σπάλα ή φιλέτο, κομμένο σε κύβους
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
1/2 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε το μοσχάρι και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Αφαιρούμε το μοσχάρι από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τη ρίγανη, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά.
Επαναφέρουμε το μοσχάρι στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Σερβίρουμε ζεστό με ρύζι ή πατάτες τηγανητές.

Συμβουλές:

Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα λαχανικά, όπως μανιτάρια ή καρότο.
Αν θέλουμε, μπορούμε να σβήσουμε το φαγητό με 1 κ.σ. ξίδι.
Μπορούμε να προσθέσουμε φέτα θρυμματισμένη στο τέλος, πριν σβήσουμε τη φωτιά.

Καλή όρεξη!

Η Φωτό είναι της κας Katerina Sergi

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια χωρίς βούτυρο και αυγά
Επόμενο άρθροPizza αφράτη σαν σφουγγάρι, με τραγανή κρούστα και πλούσια γαρνιτούρα. 😍