Τηγανητές κροκέτες πατάτας με μαιντανό
Οι τηγανητές κροκέτες πατάτας με μαιντανό είναι ένα κλασικό ελληνικό πιάτο που μπορεί να απολαύσετε σαν ορεκτικό, σνακ ή κυρίως γεύμα. Είναι νόστιμες, χορταστικά και εύκολες στην παρασκευή.
Η συνταγή είναι απλή και τα υλικά είναι εύκολο να βρεθούν. Οι πατάτες βράζονται μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια λιώνουν. Στη ζύμη προστίθενται αυγά, τυρί, μαϊντανός και μπαχαρικά. Οι κροκέτες πλάθονται σε μικρά μπαλάκια και τηγανίζονται σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Οι κροκέτες έχουν τραγανή κρούστα και μαλακή, κρεμώδη γέμιση. Η γεύση τους είναι πλούσια και αρωματική, με νότες από πατάτα, τυρί και μαϊντανό.
Εδώ είναι μερικά tips για να φτιάξετε τέλειες τηγανητές κροκέτες πατάτας με μαιντανό:
- Χρησιμοποιήστε πατάτες που είναι κατάλληλες για βράσιμο.
- Μην παραβράζετε τις πατάτες, διαφορετικά θα γίνουν υδαρείς.
- Προσθέστε στη ζύμη λίγο κορν φαλουερ ή φρυγανιά για να δέσει καλύτερα.
- Τηγανίστε τις κροκέτες σε καυτό λάδι για να ροδίσουν γρήγορα και να μην απορροφήσουν πολύ λάδι.
Υλικά
2 πατάτες
1/2 κγ αλάτι
πάπρικα
πιπέρι
ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
100 γρ φρυγανιά τριμμενη
1 κσ τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο μαϊντανό
1 αυγό
Εκτέλεση
Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε δύο βραστές πατάτες κομμένες σε κομμάτια και τις πατάμε με το πιρούνι να γίνουν πουρές
στην συνέχεια προσθέτουμε αλάτι πάπρικα πιπέρι ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Μετα προθέτουμε το κορν φλάουργία ανακατεύουμε με το πιρούνι στη συνέχεια ζυμώνουμε με το χερι
Μολις παρουμε μια ωραία ζύμη κόβουμε φτιάχνουμε μπαλίτσες περίπου 30 40 γραμμάρια και τις αφήνουμε στην άκρη
Σε ένα μπολάκι έχουμε φρυγανιά ρίχνουμε τριμμένη παρμεζάνα αποξηραμένο μαϊντανό και ανκατεύουμε. Σ ένα άλλο μπολ ρίχνουμε ένα αυγό με αλατακι και το χτυπάμε
Περνουμε ενα τα μπαλάκια πατάτας τα παναρουμε πρώτα στο αυγό και μετά στο μείγμα της παρμεζάνας και στη συνέχεια τα πιέζουμε πανω σε μια κουταλα τρυπητη να πάρουν το σχέδιο
Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτο λάδι και τα βγαζουμε μολις γινουν χρυσοκιτρινα πάνω σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το λάδι το περισσεύων αφήνουμε λιγο να κρυωσουν και είναι έτοιμα
Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ