Τηγανίτες Μήλου

Μια συνταγή λιτή για μία νόστιμη τηγανίτα μήλου, η μυρωδιά του οποίου θυμίζει κουζίνα της γιαγιάς. Μερικές φορές τα πιο απλά υλικά κάνουν τόσο πιο καλά επιδόρπια.
Πριν από πολύ καιρό οι γιαγιάδες μας μάζευαν γύρω από το τραπέζι με τέτοιους ακριβώς εδέσματα. Οι καιροί ήταν δύσκολοι αλλά οι ουρανίσκοι μας χάρηκαν γιατί απολαύσαμε τετοια ωραία γλυκά.

Διαβάστε παρακάτω τη συνταγή για ένα γλυκό που μυρίζει παιδική ηλικία, και είναι έτοιμο σε χρόνο μηδέν (και είναι αρκετά οικονομικό).

Υλικά

1 αυγό
2 κουταλιές ζάχαρη
2 συσκευασίες ζάχαρη βανίλιας
4 κουταλιές της σούπας λάδι
200 γραμμάρια γιαούρτι ή ξινόκρεμα
1 μεγάλο μήλο
400 γρ αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
Μια πρέζα αλάτι
Κανέλα κατά βούληση

Προετοιμασία:

Τρίβουμε το μήλο και ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα. Συνδυάστε όλα τα άλλα συστατικά σε ένα συμπαγές μείγμα.
Προσθέστε πρώτα τα μήλα στο μείγμα και μετά το αλεύρι με την σόδα. Ανακατεύουμε απαλά με το χέρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Η ζύμη θα κολλήσει στα χέρια σας.

Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας, τη ζύμη και τον πλάστη και στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος ενός εκατοστού.
Κόβουμε όσο θέλουμε και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν.
Τα τοποθετούμε ζεστά σε χαρτί να φύγει το περιττό λάδι και όταν κρυώσουν λίγο τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

ΠΗΓΗ: zadovoljna

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Παραδοσιακές Τηγανίτες με μέλι

παραδοσιακές τηγανίτες με μέλι

Φανταστείτε τις ζεστές, αφράτες τηγανίτες, με χρυσές άκρες, να σιγοβράζουν στο τηγάνι. Η γλυκιά μυρωδιά του μελιού να πλημμυρίζει την κουζίνα, ενώ η κανέλα πασπαλισμένη από πάνω προσθέτει μια αίσθηση γαλήνης και ζεστασιάς.

Κάθε μπουκιά, μια έκρηξη γεύσης: η τραγανή κρούστα δίνει τη θέση της σε ένα μαλακό, αφράτο εσωτερικό, ενώ το μέλι αγκαλιάζει τις τηγανίτες με την γλυκιά του θαλπωρή.

Σερβίρονται ζεστές, ιδανικά για πρωινό ή brunch, αλλά και ως απολαυστικό γλυκό. Συνδυάστε τες με μέλι ανθέων ή πεύκου, κανέλα, καρύδια, σουσάμι, ή ακόμα και με γιαούρτι και φρέσκα φρούτα.

Οι παραδοσιακές τηγανίτες με μέλι: μια απλή συνταγή, με αγνά υλικά, που ξυπνά μνήμες παιδικών χρόνων και προσφέρει στιγμές γλυκιάς απόλαυσης.

Υλικά

500 γρ. αλεύρι
250 ml νερό
10 γρ. ζάχαρη
10 γρ. αλάτι
3-4 κ.σ. μέλι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ρίχνετε το νερό σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε το αλάτι, τη ζάχαρη και στο τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο λίγο-λίγο. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να έχετε έναν ομοιογενή χυλό (χωρίς σβόλους).
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και αφήνετε να ζεσταθεί καλά, σχεδόν να κάψει. Παίρνετε με ένα κουτάλι της σούπας μείγμα και το ρίχνετε στο ελαιόλαδο με προσοχή.
Κάνετε το ίδιο μέχρι να γεμίσει το τηγάνι. Αφήνετε να ψηθούν και τις γυρίζετε και από την άλλη πλευρά να πάρουν χρώμα.
Πρέπει να ψηθούν καλά, αλλά να μην ξεραθούν. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις βάζετε σε απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα πολλά λάδια. Συνεχίζετε τηγανίζοντας όλο το μείγμα.
Μεταφέρετε σε πιατέλα και τις σερβίρετε ζεστές περιχύνοντας αρκετό μέλι ή πετιμέζι.

PHOTO: Βάσω Κωνσταντακοπούλου Βιδάλη

Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε τα Δικά σας Bounty: Συνταγή για σπιτικές μπάρες καρύδας που λιώνουν στο στόμα.
Επόμενο άρθροΡεβυθοκεφτέδες: Η απόλυτη συνταγή για τραγανούς και αφράτους κεφτέδες!