Τηγανίτες Ρυζιού με μέλι και κανέλα
Αυτές οι τηγανίτες ρυζιού με μέλι και κανέλα είναι πραγματικά ξεχωριστές. Η γεύση τους είναι μοναδική: μια τέλεια ισορροπία γλυκιάς και πικάντικης, με την κανέλα να δίνει μια ζεστή αίσθηση και το μέλι να προσθέτει μια υπέροχη γλυκύτητα. Η υφή τους είναι αφράτη και μαλακιά, ενώ η εμφάνιση τους χρυσαφένια και λαχταριστή.
Είναι ιδανικές για πρωινό, δεκατιανό ή επιδόρπιο. Μπορούν να σερβιριστούν ζεστές ή κρύες, και ταιριάζουν τέλεια με γιαούρτι, φρέσκα φρούτα ή παγωτό.
Είναι εύκολες στην παρασκευή και δεν χρειάζονται πολλά υλικά. Μπορούν να φτιαχτούν με υπολείμματα ρυζιού, καθιστώντας τες μια εξαιρετική επιλογή για να μην πετάμε φαγητό.
Συνολικά, οι τηγανίτες ρυζιού με μέλι και κανέλα είναι ένα νόστιμο, υγιεινό και οικονομικό γλυκό που θα λατρέψετε!
Συστατικά
1 λίτρο γάλα
400 γρ ρύζι
4 γρ αλάτι
70 γρ ζάχαρη
1 φλούδα πορτοκαλιού τριμμένη
1 φακελάκι μαγιά μπύρας
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
200 γρ αλεύρι
Μέλι
Ζάχαρη άχνη
Σπορέλαιο
Μέθοδος
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα. όταν είναι ζεστό ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το αλάτι
Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει το γάλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το γάλα.
Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει το ρύζι και άρα καεί
Όταν ψηθεί καλά, σχεδόν παραψηθεί (αν θέλει περαιτέρω βράσιμο, προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό), σβήνουμε τη φωτιά.
Τώρα τοποθετήστε το ρύζι σε ένα μπολ και προσθέστε το τριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού, ένα πασπάλισμα κανέλας και τη ζάχαρη.
Μόλις κρυώσει λίγο το ρύζι, προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με τη βανίλια και τη μαγιά μπύρας διαλυμένη σε λίγο νερό
ή χλιαρό γάλα.
Ανακατεύουμε τα πάντα και αφήνουμε να ξεκουραστούν για περίπου 2 ώρες
Μετά από αυτό το διάστημα, ρίχνουμε το ρύζι σε ένα ταψί (το έστρωσα με λαδόκολα) και το ισιώνουμε με ένα κουτάλι βρεγμενο
σε νερό.
Ρίχνουμε λίγο Σορέλαιολαιο σε ένα τηγάνι και το ζεσταίνουμε
Μόλις ζεσταθεί το λάδι, παίρνουμε ένα μεγάλο μαχαίρι, βρέχουμε τη λεπίδα με νερό και κόβουμε λεπτές λωρίδες ρύζι. Τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι
Μόλις ροδίσουν τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί
Όταν οι τηγαγίτες είναι όλες έτοιμες, ετοιμάζουμε το σιρόπι
Στύβουμε ένα πορτοκάλι, ζεσταίνουμε το χυμό και διαλύουμε μέσα μερικές κουταλιές μέλι
Τοποθετούμε τις τηγανιτες ρυζιού σε ένα ταψί και τις περιχύνουμε με το σιρόπι μελιού και είναι ετοιμες
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Φουσκωτές τηγανίτες ρυζιού
Συστατικά
270 g Αλεύρι γ.ο.χ
120 g ζάχαρη
100 g Ρύζι
1 πρέζα Κανέλα
550 ml πληρες γάλα
1 μήλο
1 φακελάκι σε μπεικιν παουντερ
1 λεμόνι
2 αυγά
Λάδι για τηγάνισμα
ζάχαρη άχνη
Παρασκευή
Παίρνουμε το ρύζι και το βάζουμε μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε 350 ml γάλακτος. Ανακατεύουμε τα πάντα και βράζουμε. Μειώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να απορροφήσει πλήρως το γάλα.
Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, μεταφέρετέ το σε ένα μπολ, προσθέστε το ξύσμα λεμονιού, ανακατέψτε και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι και το μπεικιν παουντερ.
Συνδυάζουμε τα αυγά και αρχίζουμε να τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα.
Κόψτε το μήλο σε μικρά κομμάτια και προσθέστε το στη ζύμη.
Συνδυάζουμε την κανέλα και το μαγειρεμένο ρύζι . Ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν όλα τα συστατικά.
Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε δόσεις από το μειγμα ρυζιού σε ένα κουταλάκι του γλυκού.
Οι τηγανίτες θα φουσκώσουν αμέσως, θα τις αφήσουμε να γινουν καφετί από τη μία πλευρά, στη συνέχεια να τις αναποδογυρίσουν και να τις αφήσουν να ροδίσουν στην άλλη.
Μόλις ετοιμαστεί, στραγγίστε τα σε χαρτί και αφήστε τα να κρυώσουν. Μόλις κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.