Τηγανίτες τυριού
Τις Τηγανίτες τυριού τις τρώμε για πρωινό μας τις εφτιαχνε η γιαγιά και θα τις φάμε με σπιτική μαρμελάδα βατόμουρο
Συστατικά :
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
100 γραμμάρια τριμμένη φέτα
2 αυγά
200 γρ. γιαούρτι με ένα κουταλάκι του γλυκού διαλυμένη σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
500 γραμμάρια αλεύρι
Λάδι για το τηγάνισμα
Προετοιμασία :
Ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη με όλα τα υλικά.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Ανοίγετε σε ορθογωνιο σχήμα, κόβετε σε τετράγωνα.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές.
Καλή όρεξη!
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Τηγανιτές Πατάτες με λευκή σάλτσα και Μπέικον
Σήμερα πρόκειται να φτιάξουμε πατάτες σάλτσα και μπέικον
Για να το φτιάξουμε θα χρειαστούμε τα ακόλουθα συστατικά.
500 γρ πατάτες στην περίπτωσή μου είναι κατεψυγμένες.
Υλικά
για την Σάλτσα .
2/5 φλιτζάνι ή 90 ml κρέμα γάλακτος
χυμός 1/2 λεμονιού,
5 ml γάλακτος,
1/2 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα,
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού,
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
λίγο μαύρο πιπέρι,
αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού,
ψιλοκομμένα σχοινόπρασο.
Για πάνω από τις πατάτες θα χρειαστούμε:
70 γραμμάρια τριμμένου τυριού γκούντα, enmental, cheddar
60 γραμμάρια μπέικον σε λωρίδες.
Εκτέλεση
Θα αρχίσουμε να φτιάχνουμε τη σάλτσα
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το γάλα, και το χυμό 1/2 λεμονιού και το χτυπάμε καλά.
Και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Μόλις περάσουν 5 λεπτά, προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά. Και ανακατεύουμε τα πάντα καλά.
Καλύπτουμε με μια μεμβράνη και την αποθηκεύουμε στο ψυγείο ενώ συνεχίζουμε με τη συνταγή.
Τώρα θα τηγανίσουμε το μπέικον, οπότε το βάζουμε σε ένα τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία.
Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε λάδι, αλλά με το λίπος μπέικον θα τηγανιστεί.
Το ανακατεύουμε περιστασιακά, ώστε να μην κολλάει. Μετά από λίγα λεπτά το μπέικον είναι έτοιμο
Σβήνουμε τη φωτιά, αφαιρούμε και συνεχίζουμε τη συνταγή.
Θα αρχίσουμε να τηγανίζουμε τις πατάτες και θα χρησιμοποιήσω μια βαθιά φριτέζα στους 175ºC.
Εάν δεν έχετε, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα τηγάνι με λάδι.
Θα τα τηγανίσω σε 2 παρτίδες, μετά από λίγα λεπτά οι πατάτες μας είναι έτοιμες.
Ας τις στραγγίσουμε λίγο και θα τα μεταφέρω σε ένα πιάτο με χαρτοπετσέτα να απορροφήσει περίσσεια λαδιού. Και θα συνεχίσουμε να τηγανίζουμε τη δεύτερη παρτίδα.
Βάζουμε τις πατάτες σε ένα πήλινο ή πυρέξ για να τις βάλουμε στο φούρνο
Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 ºC με θερμότητα από πάνω και κάτω.
Συνεχίζουμε και βάζουμε την σάλτσα απο πάνω. Στη συνέχεια βάζουμε το μπέικον. Και τέλος το τυρί.
Μόλις βάλουμε όλο το τυρί το βάζουμε στο φούρνο. Το αφήνουμε στους 250 ºC μόνο από πάνω και με αέρα.
Μόλις περάσουν 10 λεπτά ή όταν το τυρί έχει λιώσει εντελώς το βγάζουμε από το φούρνο.
Μόλις βγουν από το φούρνο τους αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και είναι έτοιμοι.
Ελπίζω να σας άρεσε
Subscribe to recipe’s youtube channel here