Τυρί φέτα σε φάκελο κρούστας με μέλι

Υλικά:

2 φύλλα κρούστας
100 γρ. τυρί φέτα
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. σουσάμι (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
Απλώστε ένα φύλλο κρούστας σε μια λεία επιφάνεια και βάλτε τη φέτα στο κέντρο.
Διπλώστε τα πλαϊνά του φύλλου πάνω στη φέτα και τυλίξτε σε φάκελο.
Κολλήστε τις άκρες με λίγο νερό.
Επαναλάβετε με το υπόλοιπο φύλλο κρούστας.
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
Τηγανίστε τους φακέλους μέχρι να ροδίσουν.
Βγάλτε τους από το τηγάνι και αφήστε τους να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
Περιχύστε με μέλι και πασπαλίστε με σουσάμι (αν θέλετε).
Σερβίρετε ζεστούς.

Φάκελος φύλλου με κασέρι και ζαμπόν

Υλικά:

2 φύλλα κρούστας
100 γρ. κασέρι τριμμένο
50 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
Ελαιόλαδο για το άλειμμα

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
Απλώστε ένα φύλλο κρούστας σε μια λεία επιφάνεια και βουτυρώστε το.
Πασπαλίστε με τριμμένο κασέρι και ζαμπόν.
Διπλώστε τα πλαϊνά του φύλλου πάνω στη γέμιση και τυλίξτε σε φάκελο.
Κολλήστε τις άκρες με λίγο νερό.
Επαναλάβετε με το υπόλοιπο φύλλο κρούστας.
Αλείψτε τους φακέλους με ελαιόλαδο.
Ψήστε στον φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρετε ζεστούς.
Συμβουλές:

Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στους φακέλους, όπως πιπεριές, μανιτάρια, κρεμμύδι ή ντομάτα.
Αν θέλετε, μπορείτε να ψήσετε τους φακέλους αντί να τους τηγανίσετε.
Μπορείτε να σερβίρετε τους φακέλους με σάλτσα της αρεσκείας σας.

Καλή όρεξη!

Foteini Theologitou

Προηγούμενο άρθροΚέικ Σοκολάτας με μαρμελάδα και σαντιγί
Επόμενο άρθροΜοσχοβολυστός Χαλβάς Λεμονιού: Το τέλειο γλυκό για κάθε στιγμή!