Τυροφουσκέτες

Οι τυροφουσκέτες φτιάχνονται με ζυμάρι, το οποίο ανοίγεται σε φύλλο και περιέχει ένα μείγμα τυριών, όπως φέτα, ανθότυρο, και κεφαλοτύρι. Στη συνέχεια, το φύλλο διπλώνεται και κόβεται σε κομμάτια, τα οποία ψήνονται σε προθερμασμένο φούρνο.

Οι τυροφουσκέτες μπορούν να σερβιριστούν σκέτες, ή με σιρόπι, ζάχαρη άχνη, ή μέλι. Είναι ένα σνακ που τρώγεται ευχάριστα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, και μπορεί να αποτελέσει ένα νόστιμο και χορταστικό επιδόρπιο.

Για μια πιο παραδοσιακή εκδοχή των τυροφουσκετών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα τυριών που περιλαμβάνει ανθότυρο, φέτα, και κεφαλοτύρι. Για μια πιο γλυκιά εκδοχή, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι ή ζάχαρη στο μείγμα τυριών.

Οι τυροφουσκέτες είναι ένα εύκολο και νόστιμο γλυκό που μπορεί να αποτελέσει μια ευχάριστη προσθήκη σε κάθε γιορτινό τραπέζι.

Υλικά:

αλεύρι 320 γρ
αλάτι 1 κουτ .γλ
μαγειρική σόδα 1 κουτ.γλ Το αντικατέστησα με μπέικιν πάουντερ 10 γρ
τυρί φέτα 300 γρ (εγώ εβαλα μονο φέτα)
αυγά 3 τεμ. Μέγεθος Μ

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι, βάζουμε το αλάτι και το θρυμματισμένο τυρί.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Ανοιγουμε σε ορθογώνια κρούστα, με πάχος 7-8 mm.
Κόβουμε το φύλλο σε τετράγωνα και κάντε ένα κόψιμο στη μέση.

τυροφουσκέτες
Ζεσταίνουμε το λαδι σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε τους κόλπους μέχρι να ροδίσουν.
Φουσκώνουν πολύ γρήγορα.
Βγάλτε τους έτοιμους κόλπους
σε χαρτί οικιακής χρήσης.
Σερβίρουμε με γιαούρτι και σπιτική μαρμελάδα.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

ΠΗΓΗ: МОЯТ ВКУС/ MY TASTE/

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τυροκροκέτες stick

Τυροκροκετες

Συνταγή είναι της Μαρία Καρανικόλα

Υλικά

3 κούπες κεφαλογραβιέρα πικάντικη τριμμένη
1 αυγό
Αλάτι πιπέρι
Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά αλεύρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπωλ πολύ καλά να ενσωματωθούν και τα πλάθουμε σε σχήμα στικ.
Ετοιμάζουμε το τηγάνι μας με ελαιόλαδο τόσο όσο να καλύπτονται οι κροκέτες μας, και το αφήνουμε να κάψει πολύ καλά.
Βάζουμε 3-4 στικ τυροκροκέτες κάθε φορά τηγανίζουμε και πάλι τις επόμενες
Το καφτό λάδι δεν αφήνει το τυρί να απλώσει και όσο πιο λίγα βάζουμε στο λάδι τόσο πιο ωραία τηγανίζονται.

Καλή Απόλαυση

Συνταγή είναι της Μαρία Καρανικόλα

Προηγούμενο άρθροΗ αμυγδαλότουρτα που θα σε κάνει να την φτιάξεις
Επόμενο άρθροΚουλουράκια βουτύρου: Το τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ σου