Τυρόπιτα με λίγα υλικά

Μου είχαν απομείνει 2 αυγά, λίγο γιαούρτι και μισό πακέτο φύλλο για πίτα
(400γρ από μια μεγάλη συσκευασία των 800γρ, που σύντομα θα έληγε) και αποφάσισα
να φτιάξω μια γρήγορη πίτα. Συνήθως προσθέτω σόδα, αλλά επειδή δεν υπήρχε,
αποφάσισα να προσθέσω μπύρα Αποδείχθηκε αρκετά νόστιμη

Εδώ είναι τα Υλικά:

400γρ φύλλο για πίτα
2 αυγα
Μικρό φλιτζάνι γιαούρτι (100-150g)
Περίπου 40 γρ Βούτυρο
Ανθρακούχο νερό – περίπου 150ml (αφού δεν είχα καθόλου, χρησιμοποίησα μπύρα)
Μαύρο και άσπρο σουσάμι για πασπάλισμα
Τυρί – περίπου 200 γρ

Εκτέλεση

Πάρτε 2 φύλλα και πασπαλίστε με τυρί από πάνω. Στη συνέχεια μαζεύονται από το ένα άκρο στο άλλο σαν ακορντεόν. Στρώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.


Χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
Ρίξτε το μείγμα αυγών πάνω στη ζύμη και στη συνέχεια με αφρώδες νερό (στην περίπτωσή μου με μπύρα). Εδώ και εκεί βάζω μικρά κομμάτια βουτύρου.

Εάν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180-200 γρ για περίπου 30 λεπτά.

Καλή Απόλαυση