Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε είτε ζύμη φύλλου είτε σφολιάτα.
Στη συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιώ σφολιάτα. Ευτυχώς, στις μέρες μας μπορείτε να το βρείτε εύκολα στο σούπερ μάρκετ σας είτε σε φρέσκια είτε σε κατεψυγμένη μορφή.
Προσωπικά μου αρέσει η παγωμένη σφολιάτα γιατί έχει μεγάλη διάρκεια ζωής.
Συστατικά:
450 γρ φέτα
1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα
2 αυγά χωρισμένα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 συσκευασία Σφολιάτα
Λευκό σουσάμι
Κατευθύνσεις:
Ξεκινήστε φτιάχνοντας τη γέμιση. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, χτυπάμε τα τυριά μέχρι να τεμαχιστούν.
Μεταφέρετε σε ένα μπολ. Στα τυριά προσθέτουμε 1 αυγό, αλάτι, ριγανη και μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν πλήρως. Αφήνω στην άκρη.
Λαδώνουμε ένα ταψί45×65 εκ. Τοποθετούμε μια στρώση από τη σφολιάτα και απλώνουμε στο ταψί για να καλύψει πλήρως τον πάτο.
Τοποθετούμε από πάνω το μείγμα τυριών. Φροντίστε να στρώσετε ομοιόμορφα. Αφήστε 2.5 εκ από τις άκρες χωρίς τυρί.
Στον καθαρό πάγκο σας ανοιξτε τη δεύτερη στρώση σφολιάτας με τα χέρια σας ή με έναν πλάστη, αρκετά μεγάλη ώστε να καλύψει πλήρως την πίτα.
Μεταφέρετε τη ζύμη από πάνω το μείγμα τυριών και πιέστε τις άκρες προς τα κάτω για να σφραγιστούν.
Το βάζουμε στο ψυγείο για μια με δύο ώρες να σφίξει.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς (κανονικό ψήσιμο).
Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο, το κόβουμε ομοιόμορφα όπως θέλουμε.
Χτυπάμε το δεύτερο αυγό. Αλείψτε το πάνω στη σφολιάτα και πασπαλίστε κάθε κομμάτι με λευκό σουσάμι.
Το μεταφέρουμε στο φούρνο και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει, για 35-40 λεπτά.
Βγάζετε από το φούρνο, κόβετε ξανά στις ίδιες γραμμές για να κόψετε το τυρί που έτρεξε μετά το λιώσιμο.
Σερβίρετε αμέσως.