Τυροπιτα χωρις φύλο…

Η τυρόπιτα χωρίς φύλλο είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή. Η βάση της συνταγής είναι ένα απλό ζυμάρι που φτιάχνεται με αλεύρι, νερό, αυγά , γιαουρτι και λάδι. Το ζυμάρι απλώνεται σε ένα ταψί και στη συνέχεια γεμίζεται με τυρί φέτα. Η πίτα ψήνεται στον φούρνο μέχρι να ροδίσει και να λιώσει το τυρί.

Η τυρόπιτα χωρίς φύλλο έχει μια πιο υγρή και βελούδινη υφή από την παραδοσιακή τυρόπιτα με φύλλο. Η γεύση της είναι επίσης πλουσιότερη, καθώς το τυρί  έχει την ευκαιρία να ενσωματωθεί καλύτερα στο ζυμάρι.

Η συνταγή είναι πολύ ευέλικτη και μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά είδη τυριού, όπως μυζήθρα, γραβιέρα ή κασέρι. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε άλλα υλικά στη γέμιση. Εύκολη Και πεντανόστιμη…Σκέτος αφρός..

Υλικά 

1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1κγ μπεικιν παουντερ
3/4 της κουπας λάδι((ότι σας αρέσει..εγώ έβαλα ηλιέλαιο))
5 αυγά μικρα
Λίγο πιπέρι και αλάτι
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
180 με 200 γρ..
Και ένα κομμάτι φετα
Περίπου 250γρ

Εκτέλεση

Σε ενα μπολ βαθύ χτυπάμε τα αυγά να αφρατεψουν και να αλλάξουν χρώμα με μιχερ χειρός..στην συνέχεια ρίχνουμε το λάδι και το γιαούρτι χτυπάμε Λίγο..και σταμάτησε..ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια μαριζ
Και τέλος τρίβουμε την φέτα σε μεγαλουτσικα τρίμματα
Λαδώνουμε ένα πιρεχ (25×35)
Και ρίχνουμε το μίγμα..
Ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά περίπου..(αναλογα το φούρνο) έγινε αφρός!!

Η Συνταγή είναι της κας

Georgia Chatzimanoli-Grimwood

Προηγούμενο άρθροΗ τούρτα αμυγδάλου που θα σας ταξιδέψει
Επόμενο άρθροΠαξιμάδια νηστίσιμα με πορτοκάλι