Τυροπιτάκια με γιαούρτι

Υλικά

1 κεσεδάκι γιαούρτι
200 γρμ. ηλιέλαιο
δύο αβγά
1 φαρίνα
1 μπέικιν παουντερ
300 γρμ φέτα
1 χούφτα τριμμένο κεφαλοτύρι
2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο

για επάλλειψη
1 αβγό

Εκτέλεση

Σε μία μπασίνα βάζουμε το γιαούρτι 200 γρμ.-το ίδιο κεσεδάκι το γεμίζουμε ηλιέλαιο και τ’ αβγά.
Ανακατεύουμε όλα τα υγρά καλά και προσθέτουμε την φαρίνα και το μπέικιν.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε φέτα τριμμένη, μια χούφτα τριμμένο κεφαλοτύρι και το μπέικον ψιλοκομμένο.
Κάνουμε μπαλάκια αλείφουμε με αβγό και ψήνουμε στους 170 στις αντιστάσεις περίπου μισή ώρα.

Η Συνταγή είναι της Maria Perperi

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τυροπιτάκια γιαουρτιού στο τηγάνι

Τυροπιτάκια γιαουρτιού στο τηγάνι

Καλημέρα σε όλους τους υπέροχους καλοφαγάδες!
Την παγκόσμια ημέρα της λέξης “σ ‘αγαπώ” για να σας ευχηθώ και να είστε ευτυχισμένοι και αγαπημένοι, όσο και να αγαπάτε εφτιαξα αυτη την συνταγή!

Υλικά

1 αυγό,
1/2 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα,
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
αλεύρι 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού.
Τριμμένο τυρί,
λάδι

Εκτέλεση

Έφτιαξα μια ζύμη από ένα αυγό, μισό φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι με μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα,
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, αλεύρι για μια μαλακή ζύμη 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού.
Άφησα τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα, μετά εκοψα την ζύμη σε μπαλάκια με λαδωμένα χέρια και τα άπλωσα με τα χέρια μου σε μια κρούστα, έβαλα μέσα μια γέμιση τριμμένο τυρί, τα έπλασα μπουρεκάκια και τηγάνισα σε χλιαρό λάδι, αλλά σε χαμηλή φωτιά, στην περίπτωσή μου 2 εως 6 βαθμούς, τηγανίζουμε σε αργή φωτιά μέχρι να γίνουν.
Μπορούν να ψηθούν στο φούρνο! Έβγαλα σε χαρτί κουζίνας.

Σας αγαπώ!!! ❤❤❤

Προηγούμενο άρθροMουσταλευριά της Γιαγιάς
Επόμενο άρθροΓίδα Βραστή…χειμωνιάτικη