Τυροπιτάκια στο τηγάνι!

Αυτά τα τυροπιτάκια στο τηγάνι είναι η ιδανική λύση για όσους θέλουν ένα γρήγορο και εύκολο σνακ ή γεύμα χωρίς να θυσιάζουν τη γεύση. Η ζύμη τους φτιάχνεται σε ελάχιστα λεπτά με υλικά που έχουμε πάντα στην κουζίνα μας, και η γέμιση με φέτα είναι απλά ακαταμάχητη.

Υλικά

1 1/2 κούπα αλεύρι γ.ο.χ.
1 κούπα νερό
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 τσιμπια αλάτι
1 τσιμπια ζάχαρη
τυρί φέτα εγω έβαλα κατσικίσιο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνω το αλεύρι την μαγιά το αλάτι την ζάχαρη και το νερό ανακατεύω καλά να γίνει ένας σφιχτός χυλός
Προσθέτω το τυρί παραπάνω από τέταρτο… σε ένα τηγάνι βάζω ελαιόλαδο μισο φ.τσαγιου αφηνω να ζεσταθεί και ρίχνω γεμάτες κουταλιές σε μέτρια φωτιά γυρίζω πάνω κάτω μέχρι να χρυσώσει το κάθε τυροπιτακι ..είναι έτοιμα!!!

Η Συνταγή είναι της κας ArtemisTaia Arampatzi

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τυροπιτακια

τυροπιτάκια κουρού

Τα τυροπιτάκια κουρού είναι ένα αγαπημένο σνακ ή ορεκτικό, που συνδυάζει την τραγανή ζύμη με την πλούσια γέμιση τυριού. Η απλότητα των υλικών και η ευκολία στην προετοιμασία τα καθιστούν ιδανικά για κάθε περίσταση.

Πλεονεκτήματα:

  • Γεύση: Η τραγανή υφή της ζύμης έρχεται σε τέλεια ισορροπία με την αλμυρή γεύση του τυριού, δημιουργώντας μια μπουκιά γεμάτη απόλαυση.
  • Ποικιλία: Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα υλικά στη γέμιση, όπως πιπεριές, μανιτάρια, ή ελιές, για να δημιουργήσετε νέες γευστικές εμπειρίες.
  • Ευκολία: Η προετοιμασία τους είναι απλή και γρήγορη, ιδανική για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους.
  • Προσαρμοστικότητα: Μπορείτε να φτιάξετε τυροπιτάκια κουρού σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, ανάλογα με την περίσταση.

Υλικά

για την ζυμη

1 ποτηρι χλιαρό γαλα
1 ποτηρι χλιαρό νερο
1 ποτηρι ηλιελαίο
1 μαγια
1 κουτάλι ζαχαρη
1 κουταλακι αλατι
700 με 800γραμ αλευρι και οσο ακομα νερακι ακομα χρειαστεί

γεμιση
500 γραμ φετα
1 αυγο
1 γιαουρτάκι
πιπερι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για μια ωρα.
Μετά ετοιμάζουμε τα πιτάκια μας όπου βάζουμε τη γέμιση στη μέση. Τα κλείνουμε και τα περναω με αυγο και σουσαμι
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά.
καλο μηνα με υγεια

Η Συνταγή είναι της Παλμιρα Αριστου

Συνοψίζοντας, τα τυροπιτάκια κουρού είναι μια γευστική και εύκολη επιλογή για σνακ ή ορεκτικό. Ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές, μπορείτε να τα κάνετε ακόμα πιο υγιεινά και απολαυστικά.

Προηγούμενο άρθροΝηστεία με Γλύκα: Τα Αξεπέραστα Γιανιώτικα τριγωνάκια
Επόμενο άρθροΜπαμπάδες: Γιατί η ζωή είναι μικρή για να μην τρώμε γλυκό!