Αυτά τα τυροπιτάκια με φύλλο βουτύρου είναι μια από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές. Είναι τραγανά, αφράτα, γευστικά και πολύ εύκολα στην παρασκευή τους. Μπορείτε να τα γεμίσετε με ό,τι σας αρέσει, από τυριά και αλλαντικά μέχρι σπανάκι και μανιτάρια.

Υλικά

Για τη ζύμη:

1,5 φλιτζάνια νερό,
2 κουταλιές της σούπας ξύδι,
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγιά στιγμής
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι (100 γρ).
4 φλιτζάνια αλεύρι
γκι
Βουτυρο μαλακο

Γέμιση
τυρί, γκουντα εμενταλ,φετα ότι προτιμάτε

Εκτέλεση

Για τη ζύμη:

1. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το νερό με το ξύδι, μαγιά και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
2. Προσθέστε το λάδι στο μείγμα.
3. Στη συνέχεια, προσθέστε αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια μέτρια απαλή, μη κολλώδη ζύμη.

4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
5. Ανοίγουμε το σε φύλλο μέγεθος 40 εκ. και το αλείφουμε με γκι.
6. Μετά από αυτό, αλείφετε τη ζύμη του φύλλο με μαλακωμένο βούτυρο ή λιωμένο βούτυρο καντε το σε φάκελο και βάλτε το πάνω στο επομενο φύλλο και το τυλιγουμε και εκεινο
σε φάκελο και ετσι συνεχιζουμε μέρχι να τυλίξουμε (φακελώσουμε) ολά τα φύλλα το ένα μεσα στο άλλο.


7. Στη συνέχεια σκεπαζετε τη ζύμη με μεβράνη και τη βάζετε σε κατάλληλο μπολ, και την αφήνετε στο ψυγείο για μια ώρα (μπορείτε να τη βάλετε στην κατάψυξη για 20 λεπτά αν βιάζεστε).
8. Μετά βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοιγουμε με τη βοήθεια ενος πλάστη και αλευρι 
9. Το κόβετε σε 36 μικρά τετράγωνα και βάζετε τη γέμιση που προτιμάτε.


10. Διπλώνουμε τη ζύμη και την αλείφουμε με κρόκο αυγού και την ψήνουμε σε θερμοκρασία 200 βαθμών.
11. Απολαύστε τα τυροπιτάκια σας Μπορείτε να καλύψετε το δίσκο και να το αφήσετε στο ψυγείο όλη τη νύχτα για να το ετοιμάσετε την άλλη μερα για ένα νόστιμο πρωινό.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠατατοσαλάτα Κυριακάτικη: Με τουρσί , μαγιονέζα και μαϊντανό.
Επόμενο άρθροΣπανακοτυροπιτούλα με μυστικό: Την ψευτοσφολιατα που την κάνουν μοναδική!