Τυροπιτάρια

Τα τυροπιτάρια είναι τραγανά και νόστιμα, με μια πλούσια γεύση τυριού. Η γέμιση μπορεί να είναι από διάφορα τυριά, όπως φέτα, κασέρι, ή ημίσκληρο τυρί. Τα τυροπιτάρια μπορούν να αρωματιστούν με διάφορα μυρωδικά, όπως βασιλικό, δυόσμο, ή ρίγανη.

Υλικά

1 κιλο αλεύρι περίπου (βάλτε καλή ποιότητα για φυλλο, όχι για όλες τις χρήσεις)
1 κσ ξύδι,
3 κσ λάδι,
αλάτι και νερό

Εκτέλεση

Ζυμώνω τα υλικά για να γίνει μια μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει.
Αφήνουμε κανένα μισάωρο να ξεκουραστεί και χωρίζουμε στα 6.
Αφήνουμε ένα ένα φυλλο (όχι με Νισεστε) και βάζουμε μέσα Φέτα τριμμένη.
Διπλώνουμε το φυλλο σε φάκελο να κλείσει, περνάμε μια με τον πλάστη και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Καλή επιτυχία!

H Συνταγή είναι της Sophie Tsaprouni

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τυροπιτάρια της Αννας

H Συνταγή είναι της Annie & Jeff

Υλικά

για τη ζύμη:
300 γρ γιαούρτι
1 κουτ διττανθρακική σόδα
1 κουτ άλατι
1 αυγό
30 ml λάδι (περίπου 2 κουταλιές της σούπας)
περίπου 400 γρ αλεύρι

για τη γέμιση:
150 γρ τυρί τριμμένο
100 g θρυμματισμένη φέτα
1 αυγό

Επιπροσθέτως:
περίπου 100 γρ αγελαδινό βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
και τα ζεστά ψωμάκια μετά το ψήσιμο

Εκτέλεση:

1 Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γεμισης σε ένα μπολ.
2 Ανακατέψτε καλά.

3 Και τώρα η ζύμη.
Βάζετε το γιαούρτι και τη σόδα σε ένα μπολ και αφήνετε να φουσκώσει για 1-2 λεπτά.
4 Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι.
5 Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
6 Ξεκινήστε να προσθέτετε το αλεύρι κοσκινίζοντάς το.
7 Μόλις η ζύμη γίνει μια σφιχτή μπάλα, απλώστε την σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας.
8 Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μια μαλακή και ελαφρώς κολλώδη ζύμη.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ενώ ζυμώνουμε.
9 Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα και την ισιώνουμε ελαφρώς.
Με ένα μαχαίρι ή σπάτουλα κόβουμε τη ζύμη σε 8 τρίγωνα σαν πίτσα.
10 Φτιάχνουμε μια μπάλα από κάθε κομμάτι ζύμης.
11 Πάρτε μια μπάλα και με έναν πλάστη τυλίξτε την σε κύκλο με διάμετρο περίπου 15 cm.
12 Τοποθετούμε τη γέμιση στο κέντρο του κύκλου.
13 Στη συνέχεια, μαζέψτε τις άκρες του κύκλου στο κέντρο πάνω από τη γέμιση (σαν πουγκί).

14 Πιέστε ελαφρά με το χέρι σας για να σφραγίσετε το πουγκί.
15 Στη συνέχεια, γυρίστε το πθγκί με τις άκρες προς τα κάτω.
16 Και πάλι με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε κύκλο με διάμετρο περίπου 20-23 εκ.
17 Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με ένα μικρό κύβο βούτυρο μέσα.
Μόλις λιώσει το βούτυρο, τοποθετήστε το πλακέ τυροπιταρι μέχρι να φρυγανιστεί.

Σημαντική λεπτομέρεια:
– για να ψηθεί καλά από έξω και μέσα, η ισχύς της εστίας πρέπει να είναι κάτω από τη μέση,
γιατί διαφορετικά θα καεί πολύ γρήγορα εξωτερικά και μπορεί να μείνει ωμό εσωτερικά.
– καθώς το βούτυρι καίγεται γρήγορα στο τηγάνι, μπορείτε να το ανακατέψετε με μερικές σταγόνες λάδι.

18 Μόλις ψηθεί το τυροπιτάρι από τη μία πλευρά στο τηγάνι, το αναποδογυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
19 Μόλις το ψωμί είναι έτοιμο, το τοποθετούμε σε ένα φαρδύ πιάτο και το ρίχνουμε από πάνω 1-2 λεπτές φέτες αγελαδινό βούτυρο.
Με ένα πινέλο αλείφουμε καλά το βούτυρο σε όλη την επιφάνειά του .

Στοιβάζετε τα τυροπιταρια το ένα πάνω στο άλλο για να ψηθούν στον ατμό.

Καλή Απόλαυση

For more delicious recipe go to here

Προηγούμενο άρθροΑυτό το κέικ είναι σα να έπεσε κάτω απο την πορτοκαλιά
Επόμενο άρθροΓια να τηγανίσετε τέλεια τις γαρίδες χωρίς κέλυφος, ακολουθήστε τις συμβουλές