To Τυρόψωμο του Τεμπέλη
Η συνταγή είναι ξεκάθαρη και εύκολη να ακολουθηθεί, ακόμα και από αρχάριους στην κουζίνα.
Επιπλέον, η ευελιξία του Τυρόψωμου του Τεμπέλη το καθιστά ιδανικό για διάφορες περιστάσεις. Μπορεί να σερβιριστεί ζεστό ή κρύο, ως σνακ, ορεκτικό ή ακόμα και ως κυρίως πιάτο.
Σίγουρα θα το ξαναφτιάξω και θα το προτείνω σε φίλους και οικογένεια!
Προϊόντα
1 φλυτζάνι γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
1/2 φλυτζάνι λάδι
1 φλυτζάνι τυρί φέτα τριμμένη
2 1/2 φλυτζάνια αλεύρι
1 ασπράδι αυγού
Ο κρόκος χρησιμοποιείται για επάλειψη
Παρασκευή
Η σόδα τοποθετείται στο γιαούρτι έως ότου το τρίψουμε το τυρί για να το σβήσει.
Προσθέστε το λάδι, το ασπράδι και το τυρί στο γιαούρτι. Ανακατεύουμε όλα μαζί.
Το αλεύρι προστίθεται σε μερίδες. Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε περισσότερα από αυτό που περιγράφεται στη συνταγή!
Λαμβάνεται μια κολλώδης ζύμη, από την οποία σχηματίζουμε τις μπάλες.
Τοποθετήστε τις μπάλες σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος.
Οι μπάλες αλείφονται με κρόκο και ένα κομμάτι βούτυρο το βάζουμε στη μέση.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
Καλή Απόλαυση ☀️☀️☀️
H Συνταγή είναι της Вкусно и лесно с Ани