Τυρόψωμο πολύσπορο
Το τυρόψωμο πολύσπορο είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό σνακ που συνδυάζει την απολαυστική γεύση του τυριού με την πλούσια υφή με την προσθήκη σπόρων. Αυτό το ψωμί είναι γεμάτο από θρεπτικά συστατικά όπως τυρί, λιναρόσπορο, κολοκυθόσπορο σουσάμι κ.α, που προσφέρουν πλούσια γεύση και διατροφική αξία.
Ξεχάστε τα τυρόψωμα που ξέρατε! Το πολύσπορο τυρόψωμο έρχεται να αναστατώσει τις αισθήσεις σας με μια πληθώρα από γεύσεις και υφές που θα σας ενθουσιάσουν.
Πλούσια γεύση:
- Η ζύμη, φτιαγμένη με αλεύρι ολικής άλεσης και διάφορα είδη σπόρων, προσφέρει μια πλούσια και θρεπτική βάση.
- Η γέμιση από πλούσιο τυρί λιώνει στο στόμα, δημιουργώντας μια ακαταμάχητη κρεμώδη υφή.
- Κάθε μπουκιά αποκαλύπτει ξεχωριστές γεύσεις από τους σπόρους, που δίνουν στο τυρόψωμο μια ξεχωριστή προσωπικότητα.
Ποικιλία επιλογών:
- Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διάφορα είδη τυριών, όπως φέτα, γραβιέρα, χαλούμι ή ακόμα και τυρί κρέμα.
- Προσθέστε επιπλέον υλικά για να δημιουργήσετε το δικό σας μοναδικό τυρόψωμο, όπως πιπεριές, μανιτάρια, ελιές ή ακόμα και λουκάνικα.
Ιδανικό για κάθε στιγμή:
- Το πολύσπορο τυρόψωμο είναι ένα πλήρες και θρεπτικό γεύμα που μπορείτε να απολαύσετε για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό.
- Είναι επίσης μια ιδανική επιλογή για σνακ ή για να το πάρετε μαζί σας στη δουλειά ή στην εκδρομή.
Υλικά:
3 αυγά μεγάλα
Γιαούρτι 300 γρ.
Σόδα 1/2 κουταλάκι του γλυκού
αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού.
λάδι 70 ml
αλεύρι 2 1/2 κουπες 1:1 λευκό και καλαμποκάλευρο
Τυρί φέτα περίπου 200 γρ.
Ανάμεικτοι σπόροι για πασπάλισμα
βούτυρο για επάλειψη
Εκτέλεση:
Χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε σε αυτά το γιαούρτι με τη σόδα, ήδη χτυπημένο.
Σε αυτά προσθέτετε το λάδι, το ασπράδι και το αλεύρι και το καλομποκάλευρο.
Ανακατεύετε καλά το μείγμα και προσθέτετε το αλεύρι και το καλαμποκάλευρο.
Αδειάζετε σε ένα ταψάκι στρωμενο με λαδόκολα ή σε μια φόρμα σιλικόνης.
Απλώστε από πάνω την φέτα σε μικρούς κύβους, και πιέστε απαλά προς τα κάτω,
πασπαλίζουμε τους σπόρους από πάνω.
Ψήνετε στους 160 βαθμούς αέρα για 40 λεπτά, γυρίζοντας μια φορά
Αφού βγει από το φούρνο αλείφετε με βούτυρο.
Γίνεται πολύ νόστιμο και τραγανό.
Το ταψάκι είναι 20 εκατοστών.
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Πατατοτυρόψωμο σε ένα τηγάνι
Πατατοτυρόψωμο: Ενα απλό ζυμαράκι, ελαφρώς τηγανητό, γεμάτο με λιωμένη πατάτα και τυρι, που θα μπορούσε να είναι ταυτόχρονα ένα παραδοσιακό πιάτο ή το τελευταίο trend!
Υλικά
Πατάτα – 1 τεμάχιο
Μαγιονέζα – 1 κουταλιά της σούπας
Μοτσαρέλα – 250 γραμμάρια
Αλεύρι – 90 γραμμάρια
Γάλα – 3 κουταλιές της σούπας
Βούτυρο – 30 γραμμάρια
Αλάτι – 1 πρέζα
Εκτέλεση
1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το γάλα, 10 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο και μια πρέζα αλάτι. Ζυμώνουμε τη ζύμη.
Πλάθουμε μπάλα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
2. Βράζουμε τις πατάτες, πολτοποιούμε και ανακατεύουμε με μαγιονέζα. Τρίψτε το τυρί σε ένα μεγάλο τρίφτη.
3. Ανοίγουμε τη ζύμη σε κύκλο με διάμετρο 22 εκ. Βάζουμε το τυρί στο κέντρο. Πάνω πατάτες. Μετά επιπλέον τυρί.
Κλεινουμε τις άκρες στο κέντρο σαν πουγκι, αναποδογυρίζουμε και ανοίγουμε ξανά σε πάχος 1 cm.
4. Αλείφουμε το τηγάνι με το υπόλοιπο βούτυρο και τηγανίζουμε το κέικ σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
Καλή όρεξη!