Τούρτα Μπισκότων Χιονούλα!!
Η Τούρτα Μπισκότων Χιονούλα αποτελεί μια αγαπημένη επιλογή για μικρούς και μεγάλους, συνδυάζοντας την απλότητα στην εκτέλεση με την ακαταμάχητη γεύση. Ας δούμε τα βασικά χαρακτηριστικά που την καθιστούν ξεχωριστή:
Πλεονεκτήματα:
- Εύκολη και γρήγορη: Η συνταγή δεν απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές δεξιότητες, ενώ η προετοιμασία ολοκληρώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα.
- Προσιτά υλικά: Τα υλικά που απαιτούνται είναι οικονομικά και εύκολα διαθέσιμα σε κάθε σούπερ μάρκετ.
- Εντυπωσιακή εμφάνιση: Η χιονισμένη εμφάνιση της τούρτας ταιριάζει ιδανικά σε εορταστικές περιστάσεις και παιδικά πάρτι.
- Δροσερή και δροσερή: Η υφή της τούρτας παραμένει δροσερή και δροσερή, ιδανική για ζεστές ημέρες ή καλοκαιρινές gatherings.
Η Τούρτα Μπισκότων Χιονούλα αποτελεί μια εύκολη, οικονομική και γευστική επιλογή για όσους επιθυμούν ένα δροσερό γλυκό. Η παιχνιδιάρικη εμφάνισή της την καθιστά ιδανική για παιδικές εκδηλώσεις, ενώ η ευκολία στην παρασκευή της την κάνει προσιτή σε όλους.
Υλικά
για την κρέμα
2 λίτρα γάλα φρέσκο,
12 κ.σ.ζαχαρη,
160 γρ Κάστερ Παουντερ,
50 γρ καρύδα!
Μσκότα 2 πακέτα πτι Μπερ Παπαδοπούλου!
Σαντιγύ
400 γρ φυτική κρέμα γάλακτος,
50 γρ άχνη ζάχαρη,
50 γρ καρύδα!
Εκτέλεση
Κάνουμε την κρέμα και βάζουμε στο πάτο του πυρέξ η ταψιού μπισκότα μια σειρά Βάζουμε πάνω τους καυτή κρέμα και συνεχίζουμε την
ίδια διαδικασία να γίνουν 4 στρωσεις μπισκότα!
Αφού κρυώσει βάζουμε την σαντιγύ πάνω και τέλος μπόλικη καρύδα!
Καλή απόλαυση
H Συνταγή είναι της Tzeni Tsanaktsidou
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Τούρτα Μερέντα Οικονομική
Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou
Υλικά
350 γρ Μπισκότα Πτι-Μπερ
1 κιλό Γάλα πλήρες
110 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
4 Αυγά μεσαία
200 γρ Μερέντα
200 γρ Γάλα για το βούτημα των Μπισκότων
15 γρ Κονιάκ προαιρετικά
Για το Γλάσο Μερέντας
125 γρ Κρέμα γάλακτος 35 %
125 γρ Κουβερτούρα Σοκολάτα
1 κουτ σούπας Μεγάλη Μερέντα
10 γρ Μέλι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε αρχικά να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη σοκολατένια κρέμα μερέντα βάζοντας το γάλα σε μία μεγάλη
κατσαρόλα και το τοποθετούμε στη φωτιά σε μέτρια ένταση
Συνέχεια σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία λεία κρέμα
Μόλις το γάλα έχει ζεσταθεί προσοχή να μην έχει κάψει ρίχνουμε μία μικρή ποσότητα στο μείγμα των αβγών τα
ανακατεύουμε να πάρουν θερμοκρασία και το αδειάζουμε πίσω στην κατσαρόλα
Ανακατεύουμε την κρέμα μας σε μέτρια πάντα ένταση μέχρι να πήξει και να αρχίζει να κοχλάζει
Μόλις έχει πήξει η κρέμα την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μερέντα ή οποιαδήποτε άλλη πραλίνα επιθυμείτε και σας αρέσει.
Την ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε μία υπέροχη σοκολατένια κρέμα
Την αφήνουμε λιγάκι στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία της και είμαστε έτοιμοι να στήσουμε την τούρτα
Δείτε την συνέχεια και το βίντεο της συνταγής στην επόμενη σελίδα