Συνέχεια….

Σε ένα μπολ που έχουμε βάλει το γάλα για να βουτήξουμε τα μπισκότα προσθέτουμε προαιρετικά κονιάκ και βουτάμε ελαφρώς τα μπισκότα μέσα σε αυτό χρησιμοποιώ μία στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα για τούρτα 25 εκατοστών και αρχίζω να τοποθετώ τα μπισκότα στο πάτο της

Οταν έχω καλύψει όλη την επιφάνεια με τα μπισκότα Ακόμη και τα κενά προσθέτω τη μισή ποσότητα από την υπέροχη σοκολατένια κρέμα μερέντα και την απλώνω ομοιόμορφα
Στη συνέχεια κάνω την ίδια διαδικασία με μία δεύτερη στρώση από μπισκότα
Προσθέτω και την υπόλοιπη σοκολατένια κρέμα μερέντα και απλώνω ομοιόμορφα
Προσοχή είναι σημαντικό ότι είναι να μη μουλιάζετε πάρα πολύ τα μπισκότα ώστε να αντέξουν το βάρος της τούρτας

Επίσης στη συγκεκριμένη συνταγή μπορείτε να τη φτιάξετε σε τετράγωνο τσέρκι ή σε ταψάκι ως πάστα ταψιού
Τελειώνοντας τοποθετούμε μία τελευταία στρώση από μπισκότα την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λεπτά να παγώσει ώστε να ρίξουμε πάνω της το γλασο
Το γλάσο Μερέντας το έφτιαξα ως εξής Έλιωσα κρέμα γάλακτος με κουβερτούρα και μόλις λιώσει προσθέτουμε το μέλι και τη μερέντα
Απλώνουμε το γλάσο σε όλη την επιφάνεια της ομοιόμορφα και τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει εγώ Θα σας πρότεινα να τη βάλετε Για Τουλάχιστον ένα βράδυ

Έτοιμη η Παγωμένη η τούρτα μερέντα εγώ την διακοσμώ με σαντιγί Εσείς μπορείτε να το διακοσμήσετε όπως επιθυμείτε

 

1
2
Προηγούμενο άρθροΚέικ σοκολάτας με κρέμα καραμελέ
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα με σπιτικό φύλλο