Τούρτα Μπισκότου με σπιτική κρέμα Σοκολάτας

Αυτή η Τούρτα Μπισκότου είναι ιδανική για γενέθλια και γιορτές. Είναι επίσης πολύ χορταστικό, οπότε ακόμη και μια μικρή φέτα είναι αρκετή για να σας ευχαριστήσει.

Υλικά

600 ml φρέσκο γάλα
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 πακέτο κορν φλαουερ

100 γρ σοκολάτα γάλακτος
1 κουταλιά βούτυρο

μπισκότα, μεγάλη συσκευασία, 140 γρ.
τριμμένη μαύρη σοκολάτα

Εκτέλεση

Το πρώτο βήμα είναι να φτιάξετε τη σπιτική κρέμα σοκολάτας!
Για το σκοπό αυτό ζεσταίνουμε το γάλα και το γλυκαίνουμε με πέντε κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή δίνει μια διαφορετική, καραμελένια γεύση.
Μετά από αυτό, διαλύω το κορν φλαουερ σε 100 ml νερό και το προσθέτω στο γάλα, που έχει ήδη σχεδόν βράσει.

Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Πρέπει να λιώσουμε 100 γρ σοκολάτα γάλακτος σε μια κουταλιά βούτυρο, την έλιωσα στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό.
Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο στο μείγμα του γάλακτος και ανακατέψτε τα όλα πολύ καλά.
Λαμβάνεται μια λεία, αρωματική κρέμα σοκολάτας!
Ετοιμάζουμε τη φόρμα, είναι βολικό να ειναι σιλικόνης βγαίνει εύκολα, αλλά λειτουργεί τέλεια σε οποιαδήποτε.

Στην κρέμα σοκολάτας προσθέτω χοντροσπασμένα συνηθισμένα μπισκότα
Ανακατεύουμε και αδειάζουμε στη φόρμα.
Βαλτε στο ψυγείο να κρυώσει.
Γυρίζουμε αναποδα σε ένα δίσκο.
Πασπαλίστε με λίγη τριμμένη μαύρη σοκολάτα ή της αρεσκείας σας.

Καλή απόλαυση

Η Συνταγή είναι από το Казано честно в кухнята

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τούρτα Μπισκότου σε σοκολάτα

Τούρτα Μπισκότου σε σοκολάτα

Συστατικά:

– 220 γρ. σοκολάτα (70% κακάο)
– 125 γρ. γάλα
– 210 γρ. βούτυρο, θερμοκρασία δωματίου
– 2 μεγάλα αυγά
– 40 γρ. ζάχαρη
– μια πρέζα αλάτι
– 4 κουταλιές της σούπας λικέρ
– 250 γρ. μπισκότα σοκολατας πτι μπερ

Για την γκανας:
• 300 γρ. σοκολάτα με 70% κακάο
• 300 ml κρέμας γάλακτος

Εκτέλεση

Σε ένα φουρνο μικροκυμάτων λιώνουμε την σοκολάτα και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με μίξερ χειρός μέχρι να γίνει μαρέγκα.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει και προσθέτουμε τους κρόκους αυγών και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα αυγά και να κρεμώσει το μείγμα.
Αδειάζουμε την λιωμένη σοκολάτα μέσα στο μπολ με το βουτυρο και τα αυγά και χτυπάμε με το μίξερ να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνουμε σιγα σιγά την μαρέγκα μέσα στο μπολ με την σοκολάτα και ανακατεύουμε με την μαρίζ πολύ καλά.
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το γάλα και το λικέρ.
Ενα πυρέξ το στρώνουμε με χαρτί ψησίματος βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα και στρώνουμε την βάση μπισκότου στο πυρέξ.
Από πάνω προσθετουμε το 1/3 της κρέμας σοκολάτας και απλώνουμε.
Στρώνουμε από πάνω την δεύτερη στρώση με μπισκότα και από πάνω άλλο 1/3 στρώση με σοκολάτα.
Τέλος κάνουμε άλλη μία στρώση μπισκότα και από πάνω στρώνουμε το τελευταίο 1/3 σοκολάτας και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.

Για την Γκανας
Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και την αφήνετε να πάρει μια βράση.
Σπάστε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια μέσα σε ένα μπολ.
Αποσύρετε την κρέμα από τη φωτιά και την ρίξετε μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα. Αφήστε την για 3 λεπτά.
Ανακατέψτε τη σοκολάτα και την κρέμα συνεχώς με μια σπάτουλα, για να αποκτήσετε μια απαλή και κρεμώδης υφή.
Αφήνετε να κρυώσει το μείγμα ενώ ανακατεύετε συνεχώς.

Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο το αναποδογυρίζουμε αφαιρουμε το χαρτί ψησίματος και απλώνουμε απο πάνω την γκανας και την στρώνουμε σε όλο το γλυκό πάνω  και γυρω.
Τρίβουμε λευκή σοκολάτα και τρίβουμε μπισκότο.

Δείτε Επίσης: Τούρτα κατσαρόλας με μπισκότα πτι μπερ !!! | Τούρτα Μήλου…πιο εύκολη δεν γίνεται

Καλή Επιτυχία

[site_reviews rating=”5″ id=”lj35rsru” hide=”title,date,assigned_links,content,avatar,author,verified,response”]

[site_reviews_form id=”lj35s40g” hide=”title,name,email,terms”]

Προηγούμενο άρθροΑξεπέραστη γαλατόπιτα καρυδιού
Επόμενο άρθροΧριστουγεννιάτικα Τηγανητά γλυκά νιόκι πνιγμένα σε μέλι και πορτοκάλι