Tούρτα Μπουένο…
Υλικά
2 πακ. γεμιστά μπισκότα σοκολατας (400 γρ.)
3-4 κ.σ. Βιταμ soft
600 γρ. τυρι κρεμα Philadelphia
1 ζαχαρουχο
1 κ.σ. λεμόνι
7 πακ. μπάρες Kinder Bueno
Για την γκανας σοκολάτας:
250 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
240 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Θρυματίζουμε τα μπισκότα στο multi και τα τοποθετούμε σε ένα 26αρη τσέρκι… Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στα μπισκότα, ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν… στρώνουμε καλά πιέζοντας τα με ένα κουτάλι…. το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώνει.
Χτυπάμε το τυρί με το ζαχαρουχο, το λεμόνι μέχρι να αφρατέψει και να σφιξει το μείγμα…
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολακι τα 5 από τα 7 Κinder Bueno Θα λιώσει η σοκολάτα και θα μείνει η γκοφρέτα. Θα πάρουμε ένα πιρούνι και θα σπάσουμε και την γκοφρετα που έχει μείνει…. Προσθέτουμε αυτό το μείγμα, σοκολάτας -γκοφρέτας, στην κρέμα και ανακατεύουμε καλά.
Την Ρίχνουμε πάνω στη βάση μπισκότου και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Για το γκανας σοκολάτας:Βάζουμε σε κατσαρόλα, σε χαμηλή θερμοκρασία τη κομματιασμένη σοκολάτα και προσθέτουμε και τη κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε τη σοκολάτα να λιώσει σιγά σιγα ανακατεύοντας πότε πότε. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά περιχύνουμε το γλυκό μας.. Κόβουμε σε κομματάκια τις 2 υπόλοιπες μπάρες Kinder Bueno γαρνίρουμε και το βάζουμε πάλι στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 2-3 ώρες….
ΠΗΓΗ: Οι Γεύσεις της Ελένης