H συνταγή είναι της κας Navrozidou Simela

Γεννήθηκα στην Ρωσία αλλά μένω Αμερική δε σταματάω να την φτιάχνω. Δε θυμάμαι μικρή αν την έφτιαχνε η μαμά μου. Αλλά εγώ την έμαθα από την αδερφή μου την μεγάλη. Μας αρέσει πάρα πολύ. Έχει πολλή δουλειά μέχρι να ψησεις όλα τα φύλλα αλλά αξίζει.

Υλικά

200ml Νερό
2 Αυγά
Λιγο αλάτι
2 Κουταλιές ξύδι άσπρο
Αυτά όλα τα χτυπάμε καλά  Και έπειτα τρίβουμε στον τρίφτη
600 Γραμμάρια βούτυρο Παγωμένο από το ψυγείο 
750 Γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις !!
Τα βάζουμε όλα έπειτα στο μίξερ τα χτυπάμε καλά τα βάζουμε πάνω στο τραπέζι το δουλεύουμε λίγο με τα χέρια μας και το βάζουμε σε μια πλαστική σακούλα και το αφήνουμε 2 h στο ψυγείο να ξεκουραστεί.

Κρέμα
300 γραμ. ζάχαρη
1 Λίτρο γάλα
Τα βάζουμε στη φωτιά αυτά για να λιώσει ζάχαρη.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε
4 Αυγά
12 Κουταλιές κορν flower
Λίγη βανίλια

Εκτέλεση

Τα χτυπάμε με το μίξερ του χεριού να μη μυρίζουν τα αυγά. Έπειτα παίρνουμε λίγο από το χλιαρό γάλα και ρίχνουμε λίγο-λίγο στο μείγμα μας. Έπειτα παίρνουμε του μπολακι με τα αυγά που είναι χτυπημένα και το ρίχνουμε μέσα στο γάλα που είναι η ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Όταν πήξει βάζουμε  20 γραμ. βούτυρο 
Το Μεταφέρουμε σε ένα Μπολ και από πάνω βάζουμε μεμβράνη και το βάζουμε κι αυτό στο ψυγείο να κρυώσει.
Βγάζουμε την ζημη από το ψυγείο και το χωρίζουμε στα πέντε. Ανοίγουμε τα φύλλα λεπτά

Ψήνουμε τα φύλλα στους 190 βαθμους Μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά !!
Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο. Χτυπάμε με το μίξερ το κεριού με 120 γραμ. βούτυρο θερμοκρασία δωματίου για να αφρατέψει.
Έπειτα αλείφουμε 1-1 τα φύλλα με την κρέμα
Μέχρι να τελειώσουν τα φυλλα μας. Στις άκρες που έχουμε κόψει από τα φύλλα  Τα βάζουμε στο Μούλτι να θρυμματίσουν και ρίχνουμε μέσα άχνη ζάχαρη και ρίχνουμε από πάνω και στα πλάγια να σκεπαστεί.
Και έτσι ο Ναπολέων μας είναι έτοιμος να τον φάμε