Kεφτεδάκια κοτόπουλου σε σάλτσα τυριού και κρέμας.
Συστατικά:
φιλέτο κοτόπουλο κιμα 500 γρ.
1 κρεμμύδι
1 αυγό
3 σκελίδες σκόρδο
200 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. σκληρό τυρί
Μέθοδος μαγειρέματος:
Προσθέστε στον κιμα ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, χτυπήστε το αυγό.
Ανακατεύουμε καλά
Τώρα πάρτε μια φόρμα, αλείψτε την με κρέμα γάλακτος και σχηματίζοντας μικρα κεφετδάκια από το μείγμα κιμα, βάλτε τα στη φόρμα.
(Εγώ τα περασα λίγο σε αλεύρι).
Ψήνουμε στον προθερμασμένο στους 180*C φούρνο για 10-15 λεπτά.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση:
Τρίβετε το τυρί στον ψιλό τρίφτη, στύβετε το σκόρδο και το ανακατεύετε με την κρέμα γάλακτος.
Τώρα βγάλτε τη φόρμα από το φούρνο, ρίξτε τη γέμιση πάνω από κάθε μπάλα και βάλτε τη στο φούρνο για άλλα 15-20 λεπτά.
Το τυρί θα λιώσει και θα ρέει, η κρέμα θα μουλιάσει τις μπάλες και θα έχετε ένα υπέροχο σπιτικό πιάτο.
Καλή όρεξη!
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Kεφτεδάκια με λιαστή ντομάτα και φέτα
Υλικά
900 γρ μοσχαρίσιο κιμά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
μπαχάρι,
1 αυγό,
1/2 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού και ανακατέψτε καλά.
1/3 φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα,
1/4 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους,
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό,
1/3 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες σε λάδι.
μελιτζανοσαλατα
4 μέτριες μελιτζάνες
5 κουταλιές της σούπας ταχίνι
Χυμό από 1 λεμόνι φρεσκοστυμμένο
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουταλιά σούπας άσπρο ξίδι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (ή όσο θέλετε)
Εκτέλεση
για τα κεφτεδάκια
Ανακατέψτε το Κιμά με αλάτι, κύμινο και μπαχαρικά
Επιπλεον προσθέστε το 1 αυγό, ψίχα ψωμιού και μετά Ανακατεύουμε Φέτα, κόκκινο κρεμμύδι, μαϊντανό, και Λιαστές Ντομάτες σε λάδι. Πλάθουμε μπάλα και τα τηγανίζουμε σε στεγνό τηγάνι με καπάκι.
ΠΗΓΗ: Ed Maxwell
Μελιτζανοσλατα
Πλένετε καλά τις μελιτζάνες και τις χαράζετε σε 2 παράλληλα σημεία κατά μήκος με ένα μαχαίρι ή τις τρυπάτε με ένα πιρούνι.
Ψήνετε τις μελιτζάνες στο φούρνο σε μέτρια φωτιά, ή προτιμότερο είναι σε μια σχάρα μπάρμπεκιου για περίπου 20 με 30 λεπτά.
Τις περνάτε από τρεχούμενο κρύο νερό για λίγο και όσο οι μελιτζάνες είναι ακόμα ζεστές (όχι καυτές, ώστε να μην κάψτε τα χέρια σας), τις ξεφλουδίζετε προσεκτικά το καψαλισμένο εξωτερικό και αφαιρείτε όσο το δυνατόν περισσότερους από τους σπόρους.
Σουρώνετε τα υγρά από τις μελιτζάνες μ ένα σουρωτήρι για περίπου 10 λεπτά. Αυτό το βήμα είναι σημαντικό, ώστε να μην σας βγει υγρή
Προσθέτετε τις μελιτζάνες και όλα τα υπόλοιπα υλικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) και χτυπάτε τα για 2-3 λεπτά, μέχρι το μείγμα να πολτοποιηθεί.
Σερβίρετε με τους κεφτέδες με φρυγανισμένο ψωμί ή ψημένη αραβική πίτα. Επίσης είναι ιδανικό για κάθε περίπτωση ντιπ.
Καλή Απόλαυση