Τσιζκέικ με κόκκινα μούρα και λευκή σοκολάτα

Αυτό το τσιζκέικ συνδυάζει την κρεμώδη υφή και την πλούσια γεύση τυριού με την γλυκιά δροσιά των κόκκινων μούρων και την αέρινη σοκολάτα.

Γεύση:

  • Η λευκή σοκολάτα προσθέτει μια γλυκιά, βουτυρώδη γεύση που δένει τέλεια με την υπόξινη κρέμα τυριού.
  • Τα κόκκινα μούρα, όπως φράουλες, βατόμουρα ή σμέουρα, προσφέρουν μια δροσιστική και φρουτώδη πινελιά.
  • Η βάση από μπισκότα digestive δίνει μια τραγανή υφή στο γλυκό.

Υφή:

  • Η κρέμα τυριού είναι κρεμώδης και λεία, λιώνει στο στόμα.
  • Η βάση από μπισκότα είναι τραγανή και προσθέτει μια ωραία αντίθεση στην υφή της κρέμας.
  • Τα κόκκινα μούρα προσθέτουν μια ζουμερή πινελιά.

Εμφάνιση:

  • Το τσιζκέικ έχει ένα εντυπωσιακό, λευκό χρώμα από την λευκή σοκολάτα.
  • Τα κόκκινα μούρα δημιουργούν μια όμορφη αντίθεση χρωμάτων.
  • Μπορείτε να διακοσμήσετε το τσιζκέικ με επιπλέον φρούτα, τρούφα σοκολάτας ή σκόνη ζάχαρης.

Συνολικά:

Αυτό το τσιζκέικ είναι ένα δροσιστικό και γευστικό γλυκό, ιδανικό για κάθε περίσταση. Είναι εύκολο στην παρασκευή του και σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Υλικά

Για τη βάση
400 γρ. ψιλοκομμένα μπισκότα digestive
200 γρ. λιωμένο βούτυρο

Για τη γέμιση κρεμας
500 γρ. μασκαρπόνε,
250 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
200 ml κρέμα γάλακτος,
150 γρ. ζάχαρη άχνη
και μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Για τη σαλτσα
300 γρ. βατομουρα
200 γρ. ζάχαρη,
30ml ρούμι
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

100 γραμμάρια λευκής σοκολάτας

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Τα στρώνουμε καλά σε μια πιατέλα με τσέρκι και την αφήνουμε στο ψυγείο

Για την γέμιση
Στο μασκαρπόνε, τη φιλαδέλφεια και τη ζάχαρη άχνη προσθέστε την ημι-χτυπημένη κρέμα γάλακτος και μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού 🍋.
Χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια λεία κρέμα και απλώνουμε την κρέμα πάνω στα μπισκότα.
Βάζουμε το cheesecake στο ψυγείο για 4 ώρες ή μέχρι να σφίξει καλά.

Για τη σάλτσα από βατομουρα
Βάζουμε τα φρούτα σε ένα τηγάνι μαγειρέψτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη μετα ρίξτε τα υπόλοιπα υλικα και αφήστε το υγρό να δέσει. Σε περίπτωση που αφαιρέσετε τα μούρα κρατήστε τα
στην άκρη και βάλτε στο τελος.  Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει.Όταν θέλουμε να σερβίρουμε το cheesecake, περιχύνουμε την επιφάνεια με τη σάλτσα και κόβουμε σε κομμάτια.
Τριβουμε την λευκή σοκολάτα στο χοντρο του τρίφτη

Mariabeatrice Borrelli

Προηγούμενο άρθροΥγρό Κέικ: Η σοκολάτα συναντά το τυρί κρέμα σε μια ακαταμάχητη συνταγή
Επόμενο άρθροΛαχανοντολμαδες με κρέμα αυγολέμονο