Υλικά
1 κιλο αλεύρι κίτρινο (καλαμποκάλευρο εγώ έχω από δικά μας καλαμπόκια και αλεσμένα σε πετρομυλο ..
1 κιλό διαφορά χόρτα (επιλογής σας) …εγώ έβαλα περισσότερα πράσα και λαχανο …
500 γρ. τυρί φέτα
Και μυτζηθρα
125 γρ. ελαιόλαδο
Λίγο αλατι…
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση.
Ψιλοκόβουμε τα πράσα. …τα χόρτα μας τα πλένουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το λάδι, σε μέτρια φωτιά να μαραθούν
Αφήνουμε να μαλακωσουν ρίχνουμε τη θρυμματισμένη φέτα ή τη μυζήθρα. και αλατίζουμε
Ετοιμάζω τη βάση ….
Αλείφω το ταψάκι με λαδακι και Παίρνουμε από το αλεύρι με τη χούφτα μας μια ποσότητα αλευριού και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του ταψιού,
Αφού καλυφθεί ολόκληρη η επιφάνεια του ταψιού προσπαθώντας να το καλύψουμε ομοιόμορφα χωρίς να αφήνουμε κενά.
Παίρνουμε τη γεμιση και την αδειάζουμε στο ταψάκι μας …και βάζω και χλιαρό νερακι τόσο όσο να σκεπαστεί περίπου η γεμιση …με αυτόν τον τρόπο θα μαλακώσει το αλεύρι που βάλαμε κάτω από τη γεμιση …
Πασπαλίζω πάλι πάνω από την γεμιση με την ίδια περίπου ποσότητα αλευριού που βάλαμε και κάτω …
Ριχνω λαδακι …και την αφήνω Να ρουφήξει το καλαμποκάλευρο όλα τα υγρά….
Αφήνω έτσι περίπου ξανά δίωρο …
Και είναι έτοιμη για ψήσιμο για μιάμιση ώρα στους 170 β …
Η Συνταγή είναι της κας Jenny Loufa