Xοιρινά κότσια σε σάλτσα μανιταριών

Mε μπυρα ,κρεμα γάλακτος, παρμεζάνα,μπεικον και μυρωδικά..
Είναι μια πανεύκολη σάλτσα και πολύ γευστική όπως προ ανέφερα…
Το συνόδευσα με πιλαφι με πιπεριές και μπέικον.

Υλικά

Κρέας κοτόπουλο η χοιρινό ότι θέλετε.
2 φακελάκια της κνορ μανιταροσουπα με άγρια μανιταρια.
4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι περασμένο στον τρίφτη.
1κσ λάδι και 1 κσ γεμάτη βούτυρο
400 ml κρέμα γάλακτος.
1 κσ σκόνη μυρωδικά της ματζικ
1 κουτί μπυρα
2 φύλλα δάφνης
Αυτά είναι για μια μεγάλη ποσότητα.

Εκτέλεση

Αφού έχουμε πλύνει και σκουπίσει καλά τα κομμάτια κρέας Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι και το βούτυρο..
Τσιγαριζουμε με μέτρια φωτιά το κρέας από όλες της πλευρές.
Αφού τα τσιγαρισουμε τα αφαιρούμε και Ρίχνουμε το κρεμμύδι την πιπερια και το μπέικον και τα σοτάρουμε μέχρι να μελωσουν.
Προσθέτουμε το κρέας πάλι και τα ανακατεύουμε για λίγο.
Ρίχνουμε την μπύρα και το αφήνουμε λίγο να βράσει να φύγει το αλκοόλ. Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπάσουμε το κρέας.
Ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης..πιπέρι και λίγο αλάτι και 1κγ σκόνη μυρωδικων. Το αργοβραζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Μολις μαλακώσουν Ρίχνουμε τα φακελακια σούπας άγριων μανιταριών και ανακατεύουμε πολύ καλά..
Μολις βράσει το κατεβάζουμε από την φωτιά και Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος..Καλο ανακάτεμα και για λίγο αργό βράσιμο να δέσει και Ρίξτε μια γεμάτη χούφτα Παρμεζα ανακάτεμα και ετοιμο.
Στην περίπτωση που το κάνετε με κοτόπουλο επειδή δεν έχει πολύ λίπος να δέσει την σάλτσα για πήξει Ρίξτε λίγο νισεστε.
Η συνταγή είναι με λευκό κρασί εξίσου ίσως καλύτερο με λευκό κρασί αλλά κάθε φορά βαζω ότι έχω η μπύρα η κρασί
Είναι φοβερό φαγητό και με το κοτόπουλο το λατρεύω.απλα δεν είμαι του χοιρινού

Καλή Επιτυχία

Η Συνταγή είναι της Κυριακη Αθανασακη

Προηγούμενο άρθροΤο πιο τέλειο και αφράτο Ραβανί που έχετε δοκιμάσει!!
Επόμενο άρθροΓλυκό κολοκύθα με μέλι και καρύδια