Xριστουγεννιάτικα μπισκότα σοκολάτας

Αυτά τα υπέροχα Xριστουγεννιάτικα μπισκότα σοκολάτας είναι πάνω από ολα τα υπόλοιπα, επειδή είναι τόσο πλούσια σε γεύση όσο και τα brownies. Η ψύξη της ζύμης είναι σημαντική γιατί βοηθάει στην ανάπτυξη των γεύσεων, αποτρέπει το άπλωμα και κάνει την κατά τα άλλα κολλώδη ζύμη μπισκότων εύκολη στον χειρισμό.

Συστατικά

1/2 φλιτζάνι (115 γρ.) ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι (100 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι (100 g) συσκευασμένη ανοιχτή ή σκούρα καστανή ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι (125 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας (51 g) χωρίς ζάχαρη φυσική σκόνη κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι (180 γρ.) μίνι ή κανονικού μεγέθους ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας
3 κουταλιές της σούπας (35 g) κρυσταλλική ζάχαρη
1 φλιτζάνι (120 γρ.) ζάχαρη άχνη

Οδηγίες

Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός ή το εξάρτημα κουπιών, χτυπήστε το βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη και την
καστανή ζάχαρη μαζί σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και έχουν ενα ανοιχτό χρώμα, περίπου 2-3 λεπτά.
Προσθέστε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας και στη συνέχεια χτυπήστε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν.
Ξύστε τις πλευρές και τον πάτο του μπολ.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, τη σόδα και το αλάτι μέχρι να ενωθούν.
Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, ρίχνουμε σιγά σιγά στα υγρά υλικά. Χτυπάμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να ενωθούν
και μετά χτυπάμε μέσα τα κομματάκια σοκολάτας. Η ζύμη των μπισκότων θα είναι πηχτή και πολύ κολλώδης.
Σκεπάζετε τη ζύμη σφιχτά και αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες και έως 3 ημέρες.
Η ψύξη είναι υποχρεωτική για αυτήν την κολλώδη ζύμη μπισκότων.

Βγάζουμε τη ζύμη μπισκότων από το ψυγείο και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά.
Εάν η ζύμη μπισκότων κατσει στο ψυγείο για περισσότερο από 3 ώρες, αφήστε τη να καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 20 λεπτά. Αυτό κάνει την παγωμένη ζύμη μπισκότων πιο εύκολη στο χειρισμό.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Στρώστε μεγάλα ταψιά ψησίματος με λαδόκολλα ή πατάκια σιλικόνης. (Συνιστάται πάντα για cookies.) Αφήστε στην άκρη.
Κόψτε και τυλίξτε τα μπαλάκια ζύμης, περίπου 1,5 κουταλιά της σούπας ζύμη το καθένα, σε μπαλάκια. Τυλίξτε κάθε μπάλα πολύ ελαφρά σε κρυσταλλική ζάχαρη και στη συνέχεια γενναιόδωρα στη ζάχαρη αχνη.
Τοποθετήστε τα 6 εκ απόσταση μεταξύ τους στα ταψία .

Xριστουγεννιάτικα μπισκότα σοκολάτας
Ψήστε τα μπισκότα για 11-12 λεπτά ή μέχρι οι άκρες να φαίνονται σταθερές και τα κέντρα να φαίνονται μαλακά.

 

Xριστουγεννιάτικα μπισκότα σοκολάτας

Συμβουλή: Αν δεν απλωθούν πραγματικά στο 9 λεπτό, αφαιρέστε τα από το φούρνο και χτυπήστε ελαφρά το ταψί στον πάγκο 2-3 φορές.
Αυτό βοηθά στην έναρξη αυτής της εξάπλωσης. Επιστρέψτε στο φούρνο για να συνεχίσετε το ψήσιμο.
Αφήστε να κρθωσουν τα μπισκότα για 5 λεπτά στο ταψί και μετά τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Τα μπισκότα θα ξεφουσκώσουν ελαφρώς καθώς κρυώνουν.
Τα μπισκότα παραμένουν φρέσκα καλυμμένα σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 1 εβδομάδα.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπισκότα Καρύδας με μαρμελάδα

Μπισκότα Καρύδας με μαρμελάδα

Συστατικά

150 γραμμάρια βούτυρο μαλακωμένο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας
1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
1 φλιτζάνι αποξηραμένη καρύδα, συν 1 φλιτζάνι επιπλέον
1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα βατόμουρο (l χρησιμοποιημένη μαρμελάδα βερίκοκο)

Μέθοδος

1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία, στους 180°C. Στρώνουμε 2 ταψιά φούρνου με χαρτί ψησίματος.
2 Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν κρέμα.
Προσθέστε το αυγό και την βανίλια, χτυπώντας να ενωθούν.
3 Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μεταλλικό κουτάλι, διπλώστε το αλεύρι και την καρύδα για να σχηματιστεί μια ζύμη. Τυλίξτε κουταλιές της σούπας μείγμα σε μπάλες. Ρολάρετε με έξτρα καρύδα για να το καλύψετε. Τοποθετούμε σε δίσκους, με απόσταση 6 εκ., ισιώνοντας ελαφρά.

4 Ψήνουμε σε 2 παρτίδες, 15-20 λεπτά κάθε παρτίδα, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Δουλεύοντας γρήγορα, χρησιμοποιήστε ένα κουταλάκι του γλυκού για να κάνετε εσοχές στο κέντρο κάθε ζεστού μπισκότου.
5 Αφήστε να κρυωσουν 5 λεπτά πριν τη μεταφέρετε σε συρμάτινες σχάρες για να κρυώσει εντελώς. Γεμίστε τις εσοχές σε κάθε μπισκότο με μαρμελάδα.

Καλή Απόλαυση

Please Visit here 👇
Thanks Everyone
Προηγούμενο άρθροΣουσαμάδες με αμύγδαλο και καρύδι
Επόμενο άρθροΧατσαπούρι αλά ελληνικά